Închide

Abundă ofertele pe tronsonul Bacău-Pașcani din A7, cu lungime de peste 77 de kilometri

Avatar
Autostrada Moldova

Foto: https://forum.metrouusor.com/

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, miercuri, că au fost depuse 23 de oferte pentru construcţia celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Paşcani, în lungime de peste 77 de kilometri.

”Au fost depuse 23 de oferte pentru construcţia celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău – Paşcani (77,39 km)”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Transorturilor.

Potrivit lui Grindeanu, pentru Lotul 1 (Săucesti-Trifeşti), care are o lungime de 30,3 km şi o valoare de construcţie estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori şi Asocieri din Romania, Turcia şi Ucraina.

Pentru Lotul 2 (Trifeşti-Gherăeşti) -cu o lungime de 18,99 km şi o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA) – au depus oferte 8 constructori şi asocieri din România, Turcia şi Ucraina.

Pentru Lotul 3 (Mirceşti -Paşcani) – cu o lungime de 28.09 km şi o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA) – au depus oferte 8 constructori şi Asocieri din România, Turcia şi Ucraina.

”Construcţia acestei autostrăzi este finanţată prin PNRR şi are o valoare totală estimată la 5,85 miliarde de lei (fără TVA). Perioada de execuţie prevăzută în contract este de 30 de luni”, a mai transmis ministrul Transporturilor, citat de news.ro.

Grindeanu anunţă că, pe întreaga autostradă urmează să fie construite:

– 112 poduri, pasaje, viaducte şi structuri casetate

– 9 noduri rutiere

– 4 (2 pe sens) parcări securizate

– 50 spaţii de servicii prevăzute inclusiv cu zone pentru încărcarea autovehiculelor electrice,

– un Centru de Întreţinere şi Coordonare care va avea şi rol monitorizare şi informare.

Pe întreaga lungime a autostrăzii vor fi plantate 140 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire.

scroll to top