Închide

Aldi își încredințează operațiunile din străinătate unui nou holding

Avatar
Aldi

Foto: corporate.aldi.us

Timp de citire: < 1 minut

Pentru prima dată, Aldi Nord creează un holding pentru activitățile sale în străinătate. Acest lucru ar trebui să permită retailerului cu reduceri să-și consolideze poziția internațională, potrivit RetailDetail.eu.

Noua structura

În Germania, Aldi Nord rămâne în urmă, în timp ce creșterea în străinătate încă nu se vede în profituri reale. De fapt, pe majoritatea piețelor externe, Aldi înregistrează în continuare pierderi, conchide Deloitte într-un raport. CEO Torsten Hufnagel vrea acum să schimbe acest lucru prin crearea holdingului Aldi Nord International pentru toate diviziile europene din afara Germaniei. În prezent, Aldi Polonia este primul care va fi găzduit, dar se așteaptă ca celelalte să urmeze în lunile următoare, transmite LebensmittelZeitung.

Când a preluat mandatul în 2018, Hufnagel a spus că creșterea trebuie să vină în principal din străinătate. Acum, cu o structură unificată, este timpul să abordăm această sarcină. CEO-ul grupului Hufnagel și fostul CEO german Nicolas de Lope vor conduce grupul. În comitet este inclus și fostul CEO belgian Hendrik van de Walle, care se va retrage însă în câteva luni.

Activitățile internaționale europene reprezintă aproximativ 50% din veniturile totale. Cu toate acestea, Hufnagel nu se teme de deciziile radicale: vara trecută, pentru prima dată, Aldi s-a retras dintr-o țară, și anume Danemarca. Mai mult, se spune că managerii de țară se bucură de mai multă libertate. Operațiunile din SUA nu sunt acoperite de noua structură.

scroll to top