Alexandrion Group aduce un nou gin pe piață. Îmbuteliere în România, din apă subcarpatică
Alexandrion Group lansează un nou produs, simultan pe piaţa din România şi la nivel internaţional, Kingsbury London Dry Gin, o băutură premium, distilată ȋn Italia şi ȋmbuteliată la Distileriile Alexandrion Saber 1789, din judeţul Prahova, potrivit unui comunicat de presă.
Kingsbury London Dry Gin este un distilat de gin, cu arome predominante de ienupăr şi coriandru, care poate fi consumat simplu, ȋn combinaţie cu apă tonică sau mixat ȋn cocktail-uri.
“Pentru prima oară Alexandrion Group lansează un produs simultan ȋn România şi ȋn străinătate. Putem spune că Kingsbury London Dry Gin este un proiect european, care ȋmbină cu succes influenţe din mai multe ţări: numele este de origine anglo-saxonă, design-ul a fost creat la Londra şi coordonat de la Paris, materia primă provine din Italia, ţara ȋn care se realizează şi procesul de distilare, iar ȋmbutelierea se face ȋn România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, folosind apă pură, de foarte bună calitate, provenită din pânza freatică subcarpatică”, spune Corneliu Vȋlsan, chief marketing officer, Alexandrion Group, citat de retail.ro.
Kingsbury este un London Dry Gin obţinut din alcool etilic agricol, cu arome introduse prin redistilare ȋn distilatoare tradiţionale, ȋn prezenţa tuturor plantelor naturale utilizate. Nu conţine ingrediente artificiale, zahăr adaugat, coloranţi, alergeni sau alte arome decât cele obţinute ȋn mod natural din boabe de ienupăr şi seminţe de coriandru, dar are în compoziție apa pură care provine din zona freatică subcarpatică.
Noul gin are o concentraţie alcoolică de 40% si este disponibil ȋn două variante cantitative: 0,7 L şi 1 L.
Începând din această vară, Kingsbury London Dry Gin poate fi cumpărat din marile lanţuri de retail din România, magazinele de proximitate sau poate fi comandat online pe iconicdrinks.shop precum şi ȋn alte magazine online. Poate fi consumat și în locații HoReCa.
Categoria Dry Gin ȋşi are originile ȋn secolul XIX, atunci când a fost inventată distilarea continuă, o alternativă mai eficientă decât distilarea ȋn loturi. Pentru că majoritatea producătorilor de dry gin se aflau ȋn Londra, această băutură a fost denumită London Dry Gin. În prezent, denumirea desemnează procesul şi nu locaţia ȋn care este produs acest tip de gin.