Închide

Apple renunță la creșterea producției de iPhone 14 după scăderea cererii la nivel mondial

Avatar
iphones, smartphones, iphone 14

Fotografie de lukgehr pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Apple Inc. renunță la planurile de a crește producția noilor sale iPhone-uri în acest an, după ce o creștere anticipată a cererii nu s-a materializat, potrivit unor persoane familiarizate cu problema, citate de Bloomberg.

Producătorul de electronice din Cupertino, California, le-a spus furnizorilor să limiteze eforturile de a crește numărul de asamblare al familiei de produse iPhone 14 cu până la 6 milioane de unități în a doua jumătate a acestui an, au precizat sursele. În schimb, compania va urmări să producă 90 de milioane de telefoane pentru perioada respectivă, aproximativ același nivel ca anul precedent și în conformitate cu prognoza inițială a Apple în această vară, au spus sursele.

Cererea pentru modelele iPhone 14 Pro cu prețuri mai mari este mai puternică decât pentru versiunile entry-level, potrivit unora dintre surse. În cel puțin un caz, un furnizor Apple schimbă capacitatea de producție de la iPhone-uri cu preț mai mic la modele premium, au adăugat ele.

Contractele futures pe indicele bursier american au scăzut după aceste știri, contractele pe Nasdaq 100 scăzând cu până la 1,3%. Producătorul cheie de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. a scăzut cu până la 1,8%, cel mai mare asamblator de iPhone de la Apple, Hon Hai Precision Industry Co. a scăzut cu până la 2,4%, iar producătorii specializați Largan Precision Co. și LG Innotek Co. au scăzut ambii cu peste 7% .

Apple și-a îmbunătățit previziunile de vânzări în săptămânile premergătoare lansării iPhone 14, iar unii dintre furnizorii săi au început să se pregătească pentru o creștere cu 7% a comenzilor.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, se află într-o criză economică care i-a lovit pe producătorii autohtoni de dispozitive mobile și a afectat, de asemenea, vânzările de iPhone. Achizițiile din seria iPhone 14 în primele trei zile de disponibilitate în China au scăzut cu 11% față de predecesorul său anul trecut, potrivit unei note Jefferies de luni.

Cererea globală de electronice personale a fost, de asemenea, suprimată de creșterea inflației, temerile de recesiune și perturbarea războiului din Ucraina. Piața smartphone-urilor este de așteptat să scadă cu 6,5% în acest an, la 1,27 miliarde de unități, potrivit datelor de la market tracker IDC.

„Constrângerile de aprovizionare care au scăzut pe piață de anul trecut s-au atenuat, iar industria s-a mutat pe o piață constrânsă de cerere”, a declarat Nabila Popal, director de cercetare la IDC. „Stocurile mari în canale și cererea scăzută, fără semne de redresare imediată, îi fac pe OEM-uri să intre în panică și să-și reducă drastic comenzile pentru 2022.”

scroll to top