Închide

Arabia Saudită aproape își dublează estimarea privind valoarea resurselor sale minerale

Avatar
Photos of gold.money.riches.wealth.

Fotografie de Jingming Pan pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Arabia Saudită aproape că și-a dublat estimarea privind valoarea resurselor sale minerale și vede semnarea unor contracte profitabile în timpul Forumului pentru Mineralele Viitorului, care a avut loc la Riyadh în această săptămână, au declarat miniștrii pentru CNBC.

Estimările pentru rezervele minerale neexploatate ale regatului au sărit de la 1.300 de miliarde de dolari într-o prognoză din 2016 la 2.500 de miliarde de dolari, potrivit ministrului saudit al resurselor minerale și industriei, Bandar Al Khorayef. Resursele includ aur, cupru, fosfat și elemente de pământuri rare, oferind noi surse de bogății subterane pe lângă rezervele mamut de petrol ale Arabiei Saudite.

“Suntem foarte entuziasmați de această veste… este într-adevăr rezultatul a ceea ce am făcut în ultimii patru ani”, a declarat Al Khorayef, miercuri, pentru Dan Murphy de la CNBC.

Guvernul saudit a anunțat că vor fi semnate contracte în valoare de 20 de miliarde de dolari în cadrul forumului anual al mineralelor, iar ministrul minier a salutat reformele recente ale legilor și practicilor de afaceri din regat ca fiind esențiale pentru această sumă extraordinară.

“Revizuirea legii noastre privind investițiile a ajutat o mulțime de investiții să iasă la lumină, numărul de licențe pe care le-am emis în ultimii numai doi ani este în jur de aproximativ 4.500”, a declarat Al Khorayef. “Plus suma cheltuielilor pe care le-am făcut în programul nostru de studii geologice; numai aceste două lucruri ne permit să accesăm informații și date despre diferite rezerve. Iar frumusețea acestei cifre… este că, de fapt, este combinația de noi descoperiri, în special în cazul metalelor de pământuri rare, plus, de asemenea, mai multe depozite din ceea ce știm deja, în fosfat, aur, cupru, zinc și așa mai departe. Așadar, este o combinație a tuturor acestor lucruri.”

Ministrul a precizat că cifrele se bazează “doar pe 30% din explorarea scuturilor arabe… care va continua, sperăm, să ajungă la 100%”. Scutul arabo-nubian este un bloc extins de crustă de rocă care se întinde în vestul Peninsulei Arabe și în nord-estul Africii și despre care se crede că a fost locul de activitate minieră și de explorare timp de mii de ani.

Arabia Saudită a dezvoltat 33 de noi situri de explorare pentru minerit și își propune să acorde investitorilor străini peste 30 de licențe de explorare minieră în 2024, a anunțat aceasta în cadrul forumului.

scroll to top