Închide

Armaghedon | Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a doar cinci oameni

Avatar
Matematician Eric Weinstein

Foto: Kanal D

Timp de citire: 2 minute

Un matematician celebru a calculat care sunt șansele ca lumea să fie anihilată în următorii ani și veștile nu sunt deloc bune. Probabilitatea unui război nuclear este mai mare ca niciodată, dar cu toate astea omenirea pare să nu conștientizeze pericolul.

Majoritatea oamenilor nu sunt suficient de speriați de războiul nuclear, spune matematicianul Eric Weinstein, pentru că suntem cu toții distrași de „telenovela” rapidă a vieții moderne.

Războiul din Ucraina a adus lumea mai aproape ca niciodată de războiul nuclear.

Matematicianul și omul de afaceri Eric Weinstein crede că majoritatea oamenilor nu iau amenințarea suficient de în serios, în ciuda unui risc de până la 5% ca un conflict nuclear să izbucnească în prezent.

„Un lucru pe care l-am învățat este că, dacă șansele nu sunt peste 50%, un procent uriaș din populație crede că este puțin probabil. Ei nu se raportează la realitate, ci la imaginația lor”,

mai spune Weinstein, citat de Kanal D.

Matematicianul cu doctorat la Universitatea Harvard spune că lumea pe care o cunoaștem riscă să fie „anihilată de deciziile a cinci ființe umane relativ banale: Putin, Biden, Zelenski, Xi Jinping și Kim din Coreea de Nord”.

Weinstein spune că umanitatea a ajuns la un punct de cotitură la mijlocul anilor 1950, când în câțiva ani am învățat cum să manipulăm secretele atomului și structura ADN-ului.

„Acele inovații i-au făcut pe oameni capabili de propria lor dispariție, pur și simplu jucându-se cu o putere pe care nu știm cum să o controleze.”

Trei dintre cei cinci oameni de care depinde viitorul umanității

“Oamenii sunt somnambuli”

Omul de știință timp este convins că oamenii nu simt riscuri majore cu privire la amenințarea anihilării nucleare.

Majoritatea oamenilor din zilele noastre s-au lăsat distrași de ritmul accelerat al vieții moderne, declară el.

„Nimeni nu acordă reală atenție acestui subiect. Suntem somnambuli care ne îndreptăm spre Armaghedon”,

a explicat matematicianul american.

scroll to top