Închide

Asiaticii au prins gustul Starbucks, iar americanii le livrează ce vor: încă 400 de cafenele

Avatar
Starbucksdigitaltoasia

Foto: https://restaurantandcafe.co.nz/

Timp de citire: 2 minute

Starbucks își accelerează planul de expansiune în regiunea Asia-Pacific, dezvăluind planurile de a deschide 400 de magazine suplimentare numai în acest an. Extinderea va include orașe noi și în afara zonelor metropolitane majore pe piețe precum Thailanda, Indonezia, Malaezia și Filipine.

În Laos, unde Starbucks și-a deschis pentru prima dată porțile unui restaurant în noiembrie în capitala Vientiane, Starbucks intenționează, de asemenea, să deschidă un nou shop în acest an.

Planurile de extindere exclud operațiunile chinezești și japoneze ale companiei.

Între timp, Starbucks intenționează să își consolideze portofoliul existent de peste 300 de magazine în India prin extinderea în cel puțin cinci noi orașe.

Compania a înregistrat o creștere de 8% a numărului net de puncte de vânzare noi în cursul anului trecut.

În Coreea de Sud, lanțul de cafenele cu sediul în SUA a introdus un magazin drive-thru de 500 mp în districtul de afaceri din Gwangyang-si, marcând cea de-a 5.000-a locație din regiune (cu excepția Chinei și Japoniei).

“Cel de-al 5.000-lea magazin din Asia-Pacific este un magazin drive-thru care vorbește atât despre obiceiurile în schimbare ale clienților noștri, cât și despre hotărârea noastră de a veni în întâmpinarea lor acolo unde este cel mai convenabil, oferind în același timp conexiunea Starbucks”, a declarat Emmy Kan, președintele Starbucks Asia-Pacific, citat de Retail News Asia.

“Ne vom îmbunătăți continuu formatele magazinelor noastre și vom inova, nu doar pentru a răspunde comportamentelor în schimbare ale clienților, ci și pentru a alimenta creșterea în regiune.”

Starbucks și-a dublat numărul de magazine drive-thru din regiune în ultimii patru ani. Marca intenționează să deschidă peste 100 de locații în acest an.

Michael Conway, președinte de grup, de dezvoltare internațională și de canal pentru Starbucks, a declarat că regiunea a înregistrat o creștere de peste 20% de la an la an, pe măsură ce redresarea continuă.

“Suntem bine poziționați pentru o creștere suplimentară cu partenerii noștri de afaceri licențiați, care continuă să ridice experiența Starbucks într-o gamă de formate inovatoare de magazine.”

Luna trecută, Starbucks a lansat primul său concept de cafenea comunitară în Taiwan, în Xiulin Township, împreună cu operatorul local Uni-Wonder Corporation.

scroll to top