Închide

Noi scumpiri la raft? Atacurile asupra navelor din Marea Roșie pun presiune pe lanțurile de aprovizionare ale retailerilor

Avatar
cargo, ship, container

Fotografie de hectorgalarza pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Deși se pare că lumea nu ar fi putut deveni mai tumultoasă, comercianții cu amănuntul se confruntă acum cu o altă provocare la adresa lanțurilor de aprovizionare. De la jumătatea lunii noiembrie 2023, gruparea rebelă Houthi cu sediul în Yemen a atacat navele comerciale din Marea Roșie, în ceea ce reprezintă încă un caz care amenință probabil să perturbe operațiunile comerciale și să crească prețurile de consum, potrivit Fashion United.

În rapoartele mass-media, houthiștii au declarat că atacurile lor militante sunt îndreptate în mare parte împotriva ambarcațiunilor cu interese israeliene și că vor continua să efectueze astfel de atacuri până când țara își va încheia războiul din Gaza. Pe măsură ce acțiunile continuă să se intensifice, Consiliul Secretarului ONU a emis o declarație prin care cere Houthis să “înceteze imediat toate atacurile”, în timp ce alte organizații globale se străduiesc să asigure o soluție rapidă.

Cu toate acestea, pentru comercianții cu amănuntul, preocuparea actuală este reprezentată de potențialele întârzieri pe care aceste atacuri le-ar putea avea asupra lanțului lor de aprovizionare, dacă nu se găsește o soluție în scurt timp. Marea Roșie – și Canalul Suez – este considerată una dintre cele mai importante căi de acces pentru industria maritimă globală, experții afirmând că orice perturbare pe termen lung ar putea duce, în cele din urmă, la creșterea costurilor în întreaga economie globală.

Companiile de transport maritim se gândesc la rute alternative de transport de marfă

Având în vedere atacurile, marile companii de transport maritim, cum ar fi Maersk și Hapag-Lloyd, au fost deja nevoite să schimbe ruta de transport pe canalul Suez, cea mai scurtă rută dintre Asia și Europa, și să ocolească Africa, adăugând aproximativ 10 zile la călătorie. Se spune, de asemenea, că societățile iau în considerare posibilitatea de a transporta bunuri din China către Europa și SUA prin alternative precum transportul feroviar și aerian, ceea ce ar putea pune din nou presiune asupra prețurilor.

Acesta a fost un potențial plan de rezervă pentru retailerul polonez LPP, care a declarat pentru Reuters că ia în considerare astfel de alternative pentru colecțiile sale “cele mai urgente”. Îngrijorările au fost exprimate și de retailerul britanic Next, care a declarat că, deși întârzierile sunt mai ușor de gestionat decât cele cauzate de pandemie, se ia în considerare posibilitatea de a comanda mai devreme și de a utiliza transportul aerian pentru a-și scoate produsele din Asia, de unde își procură majoritatea stocurilor.

Într-o declarație pentru Reuters, directorul general al Next, Simon Wolfson, a declarat că, dacă problema va persista, ar putea exista întârzieri de până la trei săptămâni pentru stocurile care ajung în Marea Britanie și, prin urmare, ar putea fi vorba de “o creștere moderată a vânzărilor”. Acest lucru a fost deja subliniat în actualizarea comercială a companiei la începutul acestei luni, în care aceasta a avertizat:

“Dificultățile de acces la Canalul Suez, dacă vor continua, vor cauza probabil unele întârzieri în livrarea stocurilor în prima parte a anului”.

Wolfson a adăugat:

“Dacă mă uit la cantitatea de stocuri pe care o avem astăzi, este probabil de 15-17 ori mai mare decât cantitatea de stocuri pe care o vindem într-o săptămână. Așadar, dacă două săptămâni din acestea sunt în întârziere, înseamnă că nivelul stocurilor nu este optim, dar nu este ca și cum nu ai avea nimic pe rafturi.”

scroll to top