Închide

ATP anunță premii record în tenisul masculin anul viitor

Avatar
clay court, tennis court, net

Fotografie de andremcenroe pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

ATP a anunţat că premiile din ATP Tour şi ATP Challenger Tour vor fi cu 37,5 milioane de dolari mai mari în 2023, suma totală fiind de 217,9 milioane de dolari, un record.

În circuitul ATP, creşterea va fi de 18,6 milioane de dolari, parţial şi ca urmare a transformării a trei turnee ATP Masters 1000 din turnee de opt zile în turnee de 12 zile.

Creșterea record include, de asemenea, o creștere semnificativă a premiilor din circuitul ATP Challenger, cu 75%, de la 12,1 milioane USD la 21,1 milioane USD. Decizia vine după anunțul privind îmbunătățirile majore ale Challenger Tour, făcut la începutul acestui sezon, menite să consolideze calea sportului și potențialul de câștig al jucătorilor.

Președintele ATP, Andrea Gaudenzi, a declarat:

„Jucătorii noștri sunt sportivi de talie mondială și este prioritatea noastră să ne asigurăm că sunt recompensați corespunzător. Aceste creșteri-record, din 2023, sunt un statement pentru circuitul ATP și evidențiază angajamentul nostru de a ridica ștacheta în tenis. De asemenea, vorbește despre progresul colectiv pe care l-am putut face, ca sport, în cadrul planului strategic OneVision. Există un potențial imens de creștere în sportul nostru atunci când lucrăm împreună.”

Creșterile în bani din 2023 vor succede Turneul Campionilor de săptămâna aceasta de la Torino, care oferă premii record de 14,75 milioane de dolari. Aceasta reprezintă o creștere de peste 60% față de nivelurile pre-pandemice.

Sezonul 2023 ATP Tour începe în 29 decembrie cu United Cup, o nouă competiție pe echipe ATP-WTA, care se va disputa în trei orașe din Australia.

scroll to top