Închide

Auchan, Decathlon, Leroy Merlin nu se dezic de Rusia. Anonymous, îndemn la boicot. Polonezii reacționează

Avatar
Leroy Merlin Putin

Foto: Twitter/Daniel01868054

Timp de citire: 2 minute

O inițiativă a unor hackeri afiliați grupului Anonymous face vâlvă în Polonia, unde au început mișcările de protest prin boicot asupra rețelelor comerciale franceze Auchan, Decathlon și Leroy Merlin, deținute de miliardarii francezi din familia Mulliez.

Cele trei lanțuri comerciale au decis să nu se retragă din Rusia, deși exemplele de companii mari care părăsesc țara agresoare ca răspuns la invazia rusă din Ucraina sunt cu zecile. Drept urmare, o inițiativă a Squad303, un grup de hackeri și programatori independenți afiliați celebrilor Anonymous, a făcut să apară primele rezultate în Polonia.

Boicot Auchan Leroy Dcathlon Carucioare Polonia
Foto: Twitter/MrNovusOrdo

Oamenii au decis să nu stea cu mâinile în sân și au început o adevărată guerrillă urbană împotriva celor trei lanțuri franceze de retail prezente în Polonia. Primul pas: colarea cărucioarelor de cumpărături cu mesaje în polonă și engleză, care spun următoarele:

Aceste companii au decis să nu plece din Rusia, punând propriile profituri mai presus de solidaritatea cu victimele genocidului.

Boicot Polonia Carucioare Auchan Leroy Decathlon
Foto: Twitter/MrNovusOrdo

Rebelii au promis să meargă mai departe și să continue atenționarea clienților rețelelor comerciale care refuză să părăsească Rusia. Vă ținem la curent cu acțiunile lor.

Auchan Leroy Decathlon Boicot Polonia
Foto: Twitter/MrNovusOrdo

Mesajele Anonymous sunt pregătite pentru cărucioarele de cumpărături:

“Suntem Legiunea. Nu iertăm. Nu uităm. Așteptați-ne!”, sună mesajul rebelilor.

Așteptăm reacția celor trei lanțuri de magazine prezente și în România. Niște pungi cu alimente sau îmbrăcăminte pentru refugiați  -dacă măcar acelea s-au trimis de către retaileri – nu sunt suficiente pentru a pune la zid invazia din Ucraina.

Cine este Mulliez?

Gérard Mulliez, francezul fondator al grupului, în vârstă de 90 de ani, apare ca a 18-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere estimată de Hulun Report la peste 30 de miliarde de dolari.

Asociația Familială Mulliez, bazată pe cei șase frați din familia Mulliez, care deține  și controlează brandurile Leroy Merlin, Decathlon, Saint Maclou, Kiloutou, Kiabi, Flunch și altele, este formată din peste 1000 de membri ai familiei. Drept urmare, peste 600 de veri mai apropiați sau mai îndepărtați ai bătrânului miliardar sunt și toți milionari.

La 21 februarie 2015, el a făcut o vizită personală aripii de tineret a Partidului Comunist Francez din Lille pentru a protesta împotriva unui afiș care îl acuza că a profitat de pe urma crizei financiare, deoarece s-a îmbogățit în timp ce angajații săi își vedeau diminuarea puterii de cumpărare. El a susținut contrariul, cum că a angajat de-a lungul timpului o mulțime de oameni, adăugând că, până la vârsta lor, își deschisese deja primul magazin.

Miliardarul, recunoscut pentru situația proastă școlară, s-a mutat pentru un an în Anglia în tinerețe unde s-a dedicat rugby-ului și biliardului și unde a reușit să învețe limba engleză. Lucru care nu l-a ajutat însă să-și ia și Bacalaureatul, picat cu brio.

scroll to top