Închide

Austriecii strâng rândurile cu ungurii. Un director de rang înalt al MOL ajunge în boardul OMV

Avatar
Omv Mol

Colaj foto: prlekija-on.net

Timp de citire: < 1 minut

Grupul energetic austriac OMV a anunţat numirea lui Berislav Gaso, 48 de ani, în postul de nou membru al boardului executiv responsabil pentru segmentul Energie, transmite Reuters.

Începând cu data de 1 martie 2023, Berislav Gaso, care în prezent este vicepreşedinte responsabil pentru explorare şi producţie la grupul energetic ungar MOL, va conduce unul din noile segmente ale grupului OMV creat ca urmare a unei reorganizări anunţate la începutul acestei luni.

“Segmentul Energie al OMV este unul din principalele motoare pentru transformarea grupului prevăzute în noua sa strategie până în 2030. Accentul acestui segment va fi pus în principal pe energiile regenerabile precum cea geotermală precum şi pe dezvoltarea soluţiilor de captare a carbonului”, a declarat preşedintele Consiliul de Supraveghere de la OMV, Mark Garrett.

OMV reduce producția de petrol și gaze

Strategia pe termen lung a OMV este să reducă producţia de petrol şi gaze cu 20% până în 2030 şi să devină o companie cu emisii zero până în 2050.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti, iar Fondul Proprietatea tocmai și-a vândut integral participația de 18,99% pe bursă, la un preț mult subevaluat de doar 0,43 lei pe acțiune, o tranzacție ce aruncă o nouă umbră asupra colosului energetic austriac vizat de acțiunea de protest #BoicotAustria.

scroll to top