Închide

Avertizări din partea unui șef Bosch: Industria EV nu se poate baza doar pe o singură sursă de combustibil

Avatar
electric car, electric mobility, electric driving

Fotografie de IsmaelMarder pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Criza energetică din Europa oferă o lecție grea despre riscurile concentrării pe o singură sursă de combustibil – în cazul industriei vehiculelor electrice, celulele de baterie, declară Markus Heyn, șeful serviciilor de mobilitate la Robert Bosch GmbH, potrivit Bloomberg.

„În prezent, vedem consecințele penuriei de gaz pentru Germania și Europa, deoarece am pregătit prea puține alternative”, a declarat Heyn, care este și membru al consiliului de administrație al companiei de piese auto, în ediția de luni a Stuttgarter Zeitung. „În industria auto, ar trebui să folosim această ocazie pentru a ne întreba ce putem face dacă ar fi vreodată o penurie de celule de baterie.”

În acest caz, a spus el, „cu siguranță toată lumea ar dori să vadă o alternativă la puterea bateriei. Dar asta va exista doar dacă am pregătit-o în timp util.”

Alternativele bateriilor care trebuie luate în considerare, a spus Heyn, includ pile de combustie care folosesc hidrogen și oxigen pentru a alimenta motoarele electrice. Infrastructura dezvoltată pentru camioanele pe distanțe lungi este potrivită ca o „coloană vertebrală pentru furnizarea de mașini de pasageri”, a adăugat el.

Bateriile se numără printre principalii factori de cost pentru vehiculele electrice, iar îmbunătățirea tehnologiei a generat până acum câștiguri anuale de eficiență. Această traiectorie s-a zdruncinat, totuși, pe măsură ce costul materiilor prime crește, provocând previziunile producătorilor de automobile conform cărora vehiculele electrice vor oferi în curând o marjă similară vehiculelor cu motoare cu combustie.

scroll to top