Închide

Băcanii de la Lidl au testat săptămâna de lucru de 4 zile. Și au pus sec batista pe țambal

Avatar
Lidl Austria

Foto: lidl.at

Timp de citire: 3 minute

Băcanii de la Lidl au încheiat proiectul de reducere a săptămânii de lucru la doar patru zile după șase luni de teste în Austria. Dar au preferat să pună batista pe țambal. Motivele și tăcerea companiei sunt acum motiv de controverse.

Săptămâna de patru zile a devenit sinonimă cu o nouă lume a muncii. În timp ce angajații se așteaptă la mai mult timp liber și relaxare, companiile cochetează cu perspectiva de a avea mai mulți angajați. Prin urmare, tot mai multe companii testează săptămâna de lucru redusă – dar nu întotdeauna cu un program de lucru mai scurt.

Retailerul Lidl a fost primul lanț de supermarketuri care a demarat anul trecut un test-pilot pentru o săptămână de patru zile, anunță Der Standard. Pentru angajații selectați din Austria, programul normal de lucru a fost redistribuit: 38,5 ore în patru zile. Cu toate acestea, acest lucru i-a afectat doar pe angajații din birouri, nu și pe cei care lucrează în sucursale. Lidl a cedat astfel în fața dorinței angajaților de a avea un program de lucru mai flexibil.

După o fază de testare de șase luni, anul acesta procesul s-a încheiat subit. La întrebările presei vieneze privind motivele și evaluarea, a venit doar un răspuns sec în scris.

“Oferta pentru o săptămână de patru zile (38,5 ore în patru zile) nu a fost acceptată de noi și, prin urmare, nu va fi pusă în aplicare”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit grupului, nevoile angajaților sunt deja acoperite “prin flexibilizarea modelelor de lucru existente”, cum ar fi home office și orarul flexibil.

Zile lungi de lucru

Un proiect-pilot la producătorul austriac de motociclete KTM s-a desfășurat într-un mod similar cu cel de la discounterul alimentar: timp de patru luni, s-a lucrat cu o zi mai puțin pe săptămână în Mattighofen, landul Austria Superioară. Cu toate acestea, prețul weekendului prelungit a fost, de asemenea, zile lungi de lucru. În loc de obișnuitele 6:00 – 14:00 și 14:00 – 22:00, cinci zile pe săptămână, s-a lucrat într-un ciclu de patru zile, cu ture între 4:00 și 24:00. Pe termen lung, acest lucru a dus la o povară suplimentară pentru angajați și, în cele din urmă, la o epuizare care a dus inerent la sfârșitul săptămânii de patru zile.

Austriecii continuă testele

În calitate de primă mare companie austriacă, Wiener Linien, liderul în materie de transport public și mobilitate urbană, testează săptămâna de patru zile cu același program de lucru începând din decembrie, cu aproximativ 300 de angajați.

Implementarea a avut loc în diferite domenii, dar, contrar comunicării inițiale, serviciul de management nu este unul dintre ele, după cum a informat o purtătoare de cuvânt a Wiener Linien pentru Der Standard. Implementarea muncii în schimburi este însă prea dificilă și există o lipsă acută de personal. Se așteaptă încă o concluzie cu privire la testul funcționării proiectului. Pentru a atrage personal nou în viitor, Wiener Linien se bazează deja din ce în ce mai mult pe posturi cu fracțiune de normă, iar, pe termen mediu, până în 2028 se urmărește o reducere generală a programului de lucru la 35 de ore pe săptămână.

Greu de conciliat

În prezent, există două tendințe în lumea muncii care par greu de conciliat. Pe de o parte, multe companii caută noi angajați, deoarece valul de pensionări agravează deficitul de personal. Pe de altă parte, mulți oameni nu mai doresc să lucreze cu normă întreagă. Și iată cum a apărut ideea săptămânii de patru zile, cu același program de lucru. Companiile vor practic să tenteze oamenii cu modele de lucru flexibile și, în același timp, să nu se abată de la programul normal de lucru.

Un program de lucru mai lung pe parcursul a doar patru zile înseamnă, de obicei, mai mult stres și un program zilnic dat peste cap. Job și doar atât. Aceste zile sunt și mai dificil de organizat, mai ales pentru persoanele cu responsabilități de îngrijire a celor dragi sau care necesită asistență medicală.

În posturile ocupate într-o proporție mare de femei – cum ar fi comerțul cu amănuntul – cele patru zile mai lungi reprezintă o provocare suplimentară privind planificarea responsabilităților familiale ale doamnelor.

Cu toate acestea, studiile la scară largă privind modelele de muncă cu ore de lucru mai puține înseamnă de fapt și mai puțină muncă, mai puțin stres și mai mult timp liber personal pentru angajați. Concluzionând, dacă numărul săptămânal de ore nu este redus prin schimbări legislative, conceptul de săptămână de lucru de patru zile va deveni doar absurd din cauza intensificării muncii.

scroll to top