Închide

Bancherii de la Raiffeisen se fac că plouă, necomentând decizii politice. Dar viitorul nu e roz

Avatar
Raiffeisen Bank

Colaj foto: RomaniaTV.ro

Timp de citire: 2 minute

Reprezentanţii Raiffeisen Bank îşi exprimă surprinderea faţă de votul negativ dat aderării României la Spaţiul Schengen, dar subliniază că nu comentează deciziile politice. Ba chiar profită de moment să-și aducă laude nemăsurate privind bunăstarea adusă economiei românești.

“În contextul votului negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinşi de această decizie. Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante pieţe din Europa Centrală şi de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană şi susţine creşterea economică sustenabilă prin intermediul unei pieţe comune bazată pe liberă circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a băncii.

Reprezentanţii băncii folosesc pretextul pentru a recurge la un exercițiu scabros de PR, înșiruind o serie de realizări pe piața românească pe care nu suntem dispuși să le popularizăm.

“În ultimii 30 de ani, investiţiile străine din România au jucat un rol crucial pentru modernizarea economică şi integrarea economiei de piaţă din România în lanţurile internaţionale de producţie. Grupul îşi reafirmă, şi în vremuri foarte grele, angajamentul său faţă de România şi faţă de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale”, se mai subliniază în postarea cu tentă de PR de pe reţeaua de socializare.

Românii au avertizat serios pe rețelele sociale, reunind postări critice sub hashtagul #BoycottAustria, că vor boicota sau bloca produsele și serviciile austriece, inclusiv bancare, din cauza atitudinii neprietenoase a Vienei față de România la Consiliul JAI, fără a avea argumente serioase.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

scroll to top