Închide

Barilla alocă 1 miliard de euro pentru extindere. Deschide și un centru de cercetare și dezvoltare

Avatar
Barilla Paste Fainoase Macaroane Penne Fusili Spaghetti Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Gigantul italian al pastelor făinoase Barilla plănuiește să investească 1 miliard de euro în următorii cinci ani, jumătate din această sumă fiind destinată pieței sale naționale, unde deține 15 fabrici și generează 41% din cifra de afaceri, potrivit ESM Magazine.

Într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, directorul general Guido Barilla a explicat că planul pe cinci ani va ajuta Barilla să își sporească prezența internațională pentru a concura eficient cu multinaționalele din domeniul alimentar.

Investiția de un miliard de euro va fi alocată pentru creșterea capacității de producție și a infrastructurilor IT, noi tehnologii Industry 4.0, inovație în materie de produse și piață, îmbunătățirea standardelor de calitate și siguranță.

Din această sumă, 16 milioane de euro au fost alocate pentru crearea unui nou centru de cercetare și dezvoltare în Parma, orașul gazdă al Barilla, care va fi responsabil pentru dezvoltarea de produse, rețete și tehnologii, pe lângă proiectele de cercetare agronomică.

Noul centru științific va angaja peste 200 de persoane, laboratoarele și instalațiile pilot vor fi renovate și vor fi create noi spații pentru a încuraja colaborări suplimentare cu universitatea, companiile partenere și lanțul de aprovizionare.

Guido Barilla a anunțat, de asemenea, deschiderea unui centru internațional de dezvoltare în Olanda, care se va alătura celor deja existente în SUA, Franța, Suedia și Regatul Unit.

Noul centru se va concentra pe accelerarea dezvoltării internaționale a companiei, consolidând rolul acesteia pe principalele piețe străine și pe cele cu potențial ridicat de dezvoltare, nu numai în sectorul pastelor, ci și în cel al sosurilor, al sosurilor pesto și al produselor pentru cuptor.

Barilla își va impulsiona în continuare calea ESG, concentrându-se pe două linii principale de acțiune.

Prima va viza sustenabilitatea lanțurilor de aprovizionare agricolă și, în special, grâul dur, busuiocul, roșiile și grâul moale.

În al doilea rând, compania va căuta, de asemenea, să reducă impactul asupra mediului și emisiile de CO2, inclusiv prin instalarea de noi surse de energie regenerabilă, cum ar fi panourile fotovoltaice și centralele de cogenerare.

Obiective ESG

Datorită adoptării Agendei ESG 2030 a ONU, Barilla a eliminat deja 10.000 de camioane de pe șosele prin încurajarea transportului feroviar, a redus consumul de apă pe tona de produs finit cu 18% și a trecut la 100% hârtie și carton din păduri gestionate responsabil pentru ambalaje.

Anul trecut, Barilla a vândut 2.100.000 de tone de produse în 100 de țări. Forța sa de muncă cuprinde 8.747 de angajați în 29 de fabrici.

Cifra de afaceri a crescut cu 18% de la an la an, până la 4,6 miliarde de euro în 2022, dar marja EBITDA a scăzut de la 13% la 10% în aceeași perioadă, din cauza creșterii cu 50% a prețurilor materiilor prime și a aprovizionării cu energie.

scroll to top