Închide

Bilete.ro, cea mai mare platformă de ticketing de eveniment, ajunge pe mâna balticilor

Avatar
Piletilevi

Foto: solaris.ee

Timp de citire: 2 minute

Grupul Piletilevi, platformă de vânzare de bilete din statele baltice, intră pe piaţa din România şi achiziţionează un pachet majoritar de acţiuni la Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, lider de piaţă, cu o cotă de 30%.

Tranzacţia va fi finalizată după primirea aprobărilor necesare de la autorităţile locale, iar părţile nu vor dezvălui preţul tranzacţiei.

”Grupul Piletilevi, cea mai mare şi cunoscută platformă de vânzare de bilete din statele baltice achiziţionează un pachet majoritar de acţiuni la Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România, lider de piaţă, cu o cotă de 30%”,

anunţă compania.

Sven Nuutmann, partener şi CEO Piletilevi Group a declarat că potrivit unui acord semnat la Bucureşti miercuri seară, 5 iulie, Grupul Piletilevi achiziţionează un pachet de 80,2% din compania românească, iar actualii actualii acţionari ai Bilete.ro păstrează un pachet de 19,8%. Andreea Pop va continua să fie CEO-ul companiei.

Potrivit lui Sven Nuutmann, Piletilevi Group are planuri de extindere în afara ţărilor baltice de ceva timp, dar criza globală COVID-19 şi războiul din Ucraina care a început iarna trecută au pus aceste planuri în aşteptare.

„Vedem oportunităţi excelente de colaborare cu fondatorii şi managementul Bilete.ro pentru extinderea companiei şi cu siguranţă putem oferi un serviciu mai bun atât organizatorilor de evenimente din România, cât şi din regiunea baltică, precum şi cumpărătorilor de bilete”,

a declarat Nuutmann, citat de news.ro.

CEO-ul Bilete.ro, Andreea Pop, a spus că este greu de subestimat experienţa de 26 de ani a Grupului Piletilevi, care vinde aproape 7,5 milioane de bilete la peste 30.000 de evenimente pe an.

Pop a subliniat că, de-a lungul anilor, Grupul Piletilevi a acţionat ca un mediator pentru artişti de top din lume precum Metallica, Ed Sheeran, Imagine Dragons, Depeche Mode şi mulţi alţii, iar în ceea ce priveşte evenimentele sportive, a fost partener de vânzări pentru Euroliga de Baschet – Turneul Final Four de la Kaunas, WRC Rally Estonia şi etapa Cupei Mondiale de Biatlon care a avut loc la Otepää, Estonia, anul trecut.

Bilete.ro operează pe piaţa din România de 17 ani, înregistrând vânzări de peste 1,5 milioane de bilete pe an. Cu 40 de angajaţi, compania vinde bilete în mediul online bilete.ro, care înregistrează 1 milion de vizite lunare, şi la 1.600 de puncte de vânzare partenere din toată ţara, având peste 300 de clienţi, organizatori de evenimente din toate domeniile.

Principalele zone deservite sunt evenimentele sportive, concerte şi festivaluri de muzică electronică şi live, divertisment pentru copii şi teatru.

scroll to top