Închide

Bosch, vânzări consolidate de aproape 2,2 miliarde de lei în România, în 2020

Avatar
Dji 0905 Descoperabosch

Foto: bosch.ro

Timp de citire: 2 minute

Furnizorul global de tehnologii şi servicii Bosch a încheiat anul fiscal 2020 cu vânzări consolidate în valoare de aproape 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro) în România, în creştere cu aproximativ trei procente în comparaţie cu anul precedent, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Conform rezultatelor pe anul anterior, vânzările totale nete, de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companii afiliate, au rămas la un nivel similar cu cel al anului anterior.

Pe parcursul anului, Bosch a investit în România aproximativ 487 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro), în special pentru a continua dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj.

De asemenea, fabrica de componente auto electronice din Jucu (judeţul Cluj) şi-a mărit capacitatea de producţie şi de depozitare, investind peste 85 de milioane de euro, anul trecut. În plus, fabrica din Blaj şi-a deschis în noiembrie 2020 propriul Centru Medical Bosch, în colaborare cu furnizorul de servicii medicale Elisa Med, prima unitate medicală Bosch din România care oferă servicii de sănătate, având o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

De asemenea, în 2020, Centrul de Inginerie Cluj şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au deschis un nou program de masterat intitulat “Calcul de înaltă performanţă şi analiza volumelor mari de date”, în timp ce la Blaj s-a lansat Academia Bosch, un program dezvoltat în colaborare cu Universitatea din Târgu Mureş, ce oferă studenţilor o perspectivă largă cu privire la cele mai noi tendinţe din industria auto.

În plus, fabricile Bosch din Cluj şi Blaj au inaugurat spaţii de studiu inspiraţionale, care stimulează colaborarea în instituţii de învăţământ precum Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi Universitatea de medicină, farmacie, ştiinţe şi tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş. De asemenea, unitatea de producţie Bosch din Cluj continuă colaborarea cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin dotarea unui laborator de Industrie 4.0, facilitând astfel formarea personalului calificat pentru viitor. În plus, aproximativ 500 de elevi au primit din 2013 o educaţie profesională orientată spre piaţă, fiind pregătiţi în domenii specifice la unităţile de producţie Bosch din Blaj şi Cluj, în cadrul sistemului şcoală duală. Bosch Service Solutions a lansat recent Academia de Controlling, un program intensiv, remunerat, pentru studenţii la masterat din domeniile finanţe, management, contabilitate şi informatică, mai transmite sursa citată.

În ceea ce priveşte planurile de investiţii, în perioada 2021 – 2024, Bosch intenţionează să aloce un miliard de euro în tehnologia celulelor de carburant. Totodată, compania Bosch îşi propune ca, până în 2030, să reducă emisiile de CO2, cu 15 procente faţă de nivelul din 2018, în cadrul întregului său lanţ valoric, de la furnizori la clienţi, ceea ce reprezintă o reducere de 67 de milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

scroll to top