Închide

Bursele europene, pe creștere, după decizia Marii Britanii de a renunța la politici fiscale controversate

Avatar
Burse Verde Crud

Foto: 123rf.com

Timp de citire: < 1 minut

Pieţele europene au închis vineri în creştere, dar sub maximele atinse în timpul sesiunii, după ce guvernul Marii Britanii a renunţat la unele dintre politicile sale fiscale controversate adoptate recent, iar ministrul de Finanţe al ţării, Kwasi Kwarteng, a fost schimbat din funcţie, transmite CNBC.

Prim-ministrul Liz Truss a susţinut vineri după-amiază o conferinţă de presă, care a inclus o nouă modificare a planurilor de reducere a impozitelor incluse într-un mini-buget pe 23 septembrie.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 0,7%, faţă de maximele anterioare, cea mai mare creştere, de 2%, fiind înregistrată de titlurile companiilor de utilităţi, în timp ce majoritatea sectoarelor şi burselor majore au avansat.

Titlurile companiilor din sectoarele petrolului, gazelor şi tehnologiei au trecut pe roşu la sfârşitul zilei.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,67%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,9%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a crescut uşor, cu 0,12%.

Banca Angliei şi-a încheiat vineri achiziţiile temporare de obligaţiuni guvernamentale pe termen lung ale Marii Britanii, un mecanism de sprijin lansat în urmă cu două săptămâni pentru a stabiliza piaţa obligaţiunilor şi a salva fondurile de pensii care au avut probleme în urma anunţurilor guvernului referitoare la fiscalitate.

scroll to top