Închide

C&A anunță o restructurare în Europa. Care sunt modificările propuse de retailerul german?

Avatar
C Und A Solingen Store Design 700x467

Noul design al magazinului C&A din Solingen, Germania. Foto: C&A

Timp de citire: 2 minute

C&A va suferi o restructurare majoră: grupul de modă optează pentru o structură organizatorică mai redusă, care presupune comasarea și centralizarea unor funcții. Nu este încă clar câte locuri de muncă vor fi pierdute, potrivit Retail Detail.

C&A intenţionează să creeze un „model de operare mai agil şi mai redus”, a declarat grupul german de modă. Cele mai importante funcții corporative de la sediul central vor fi consolidate și centralizate, spune compania, pentru a putea lua decizii mai rapid și cu o mai mare agilitate.

C&A are în prezent două sedii europene: unul în Düsseldorf (Germania) și unul în Vilvoorde (Belgia). Sindicatul ACV Puls confirmă că angajații belgieni vor fi afectați: sindicatul urmărește cazul în calitate de partener social. Cu toate acestea, domeniul de aplicare al restructurării planificate este încă neclar.

Șapte divizii, patru piețe

Covid-19 este la baza restructurării, recunoaște C&A. Consecințele au fost semnificative și au arătat, de asemenea, că o abordare combinată dintre digital și offline este critică. În consecință, grupul implementează o serie de schimbări organizaționale în întreaga Europă. Pe lângă economii, C&A intenționează să investească semnificativ în soluții digitale, astfel încât să poată „îmbunătăți experiența clienților, servindu-le nevoile la fel de eficient online, ca și în magazine”.

Conform noii structuri organizatorice, în viitor, vor exista doar șapte divizii diferite: Mărfuri și durabilitate, Operațiuni, Digital și Consum, Vânzări și Piețe, Finanțe și IT, Oameni și Cultură și Comunicare Corporativă și Fashion PR. De asemenea, C&A distinge doar patru piețe din Europa: Germania, Europa Centrală de Est, Benelux și Europa de Sud. Aceasta presupune intensificarea cooperării dintre sediile centrale europene și sediile centrale naționale.

Discuții cu sindicatele

Planurile au fost prezentate săptămâna trecută reprezentanților sindicatelor europene și angajaților.

„C&A se angajează să lucreze îndeaproape cu partenerii săi sociali și cu membrii echipei pentru a sprijini angajații care ar putea fi potențial afectați pe fiecare piață”, se arată în comunicatul de presă, subliniind că locurile de muncă vor fi pierdute în multe țări diferite.

„Modificările propuse ca acestea nu sunt niciodată ușor de luat în considerare”, spune CEO-ul Giny Boer, dar: „Pe piața actuală, este imperativ să luăm în considerare poziționarea pentru succes cu o abordare modernă în magazinele noastre și o ofertă digitală mai puternică, adaptată la ceea ce consumatorii noștri au nevoie și sunt gata să-i servească.”

În 2017, la sediile centrale europene fusese deja efectuată o restructurare. La acel moment, 70 de locuri de muncă la sediul din Vilvoorde au fost tăiate. Cu toate acestea, în ultimii ani, au apărut tot mai multe semne că C&A nu este într-o formă foarte bună. Lanțul de modă a avut recent o remaniere a managementului și a lansat o nouă identitate corporativă, dar pandemia de Covid ar fi fost ultima picătură. Anterior, în Franța și Germania, au fost deja anunțate zeci de închideri de magazine.

scroll to top