Campania de informare pentru vaccinarea anti-COVID-19, insuficientă


Autor:    -  
Foto: pharmalive.com

Timp de citire: < 1 minut

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România este subiectul de discuții al ultimelor zile, iar experții vin cu diverse opinii. Aceștia spun că populația nu este informată suficient, astfel încât există o reținere față de vaccinul anti-Covid, potrivit Știrilor TVR.

În același timp, specialiștii vorbesc despre eficiența acestuia și propun variante prin care vaccinul să ajungă rapid în fiecare spital din țară.

În timp ce se vorbește tot mai mult despre dozele de vaccin anti-Covid care ar putea să ajungă în România la începutul anului viitor, specialiștii în sănătate publică arată că, până în acest moment, în țară nu există o campanie de informare în legătura cu vaccinarea. O părere similară are directorul Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, Dragoș Damian, care spune că frica oamenilor este cauzată de lipsa de informare.

Dragoș Damian spune că riscurile vaccinului sunt foarte mici, pentru că acesta are la bază o tehnologie nouă, care nu folosește virus inactivat, iar eficiența acestuia se apropie de 94%, în timp ce vaccinul împotriva gripei sezoniere are o eficiență de până la 70%. 

Uniunea Europeană a comandat deja peste 400 de milioane de vaccinuri, în valoare de 10 miliarde de dolari. Autoritățile din România au decis că vaccinarea nu va fi obligatorie, iar în următoarele zile, va fi publicată strategia de vaccinare.

Tot în această săptămână, vor ajunge în țară peste 400 de mii de tablete de Favipiravir, antiviralul folosit cu succes pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Studiile au arătat că acesta reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!