Închide

Campanie de ”trezire a conștiinței Europei”, în fața atrocităților comise de Rusia în Ucraina

Avatar
Stoprussianow

Sursa foto: Mateusz Morawiecki / Twitter.

Timp de citire: 2 minute

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a lansat o campanie publicitară cu panouri instalate la nivelul Uniunii Europene pentru a ”trezi conștiința Europei” și a descuraja Occidentul de la încercarea să continue cooperarea economică cu Rusia, potrivit cotidianului polonez Dziennik Gazeta Prawna, citat de Euractiv.com.

În cadrul anunțului de sâmbătă, privind începutul campaniei ”#StopRussiaNow”, Morawiecki a spus că aceasta se adresează în principal politicienilor din Europa de Vest, pe care îi acuză că vor să reînnoade mult prea repede relațiile bune pe care le-au cultivat în trecut cu Kremlin-ul.

”Vladimir Putin a pregătit o operațiune specială care include crime de război și genocid. Ceea ce se întâmplă pe străzile ucrainene ne-a șocat pe toți, dar doar pentru scurt timp”, a susținut el.

Morawiecki a adăugat că ar vrea ca această campanie să devină ”un țipăt al celor uciși cu brutalitate în orașele și satele Ucrainei”.

Potrivit liderului de la Varșovia, primele mașini decorate cu mesajele noii campanii au pornit deja spre cele mai mari orașe din Europa de Vest. Majoritatea banner-elor, ale căror fotografii le-a postat premierul Morawiecki pe contul său de Twitter, se bazează pe comparația dintre nivelul de trai al clasei medii și superioare din Europa de Vest și rezultatele invaziei rusești în Ucraina.

De exemplu, unul dintre afișe ilustrează o imagine cu un bărbat de vârstă mijlocie așezat pe un pat de spital, îmbrăcat în haine albe, curate și cu o mină de pacient mulțumit de serviciile medicale primite, alături de o fotografie a unui spital devastat din regiunea Luhansk.

”Ești mulțumit de asistența medicală? #StopRussiaNow”, sună mesajul panoului publicitar.

Premierul a mai spus că va vizita unele dintre marile capitale din Europa de Vest pentru a-i convinge și pe alți șefi de state și guverne să apese mai mult pe accelerație în ceea ce privește sancțiunile economice împotriva Rusiei.

”Germania, Franța, Austria, Italia – toate aceste țări ar trebui să facă tot posibilul pentru a opri războiul din Ucraina, prin suspendarea finanțării mașinii de război a lui Putin”, a spus el.

Potrivit lui Morawiecki, sancțiunile deja în vigoare sunt ”insuficiente”.

”Uitați-vă la cursul rublei, în condițiile economiei ruse”, a spus el, subliniind că sancțiunile vor afecta Moscova, însă doar ”pe termen lung”, în vreme ce Ucraina are nevoie de ajutor ”aici și acum”.

scroll to top