Închide

Capra râioasă, cu coada pe spinare. Ciolacu se simte pe cai mari să dea și lecții despre economie: “Vrem portofoliul!”

Avatar
Capra Coada

Foto: Getty Images

Timp de citire: 2 minute

După ce alianța PSD-PNL a câștigat detașat alegerile de duminică, reprezentanții celor două partide s-au grăbit să dea o lecție Bruxelles-ului, spunând că Europa trebuie să învețe de la România lecția anti-extremismului și să privească spre România cu mai mult respect. Acum, premierul Marcel Ciolacu simte nevoia să dea și lecții de economie Europei, solicitând nici mai mult nici mai puțin decât portofoliul Economiei pentru România în viitoarea Comisie Europeană.

Premierul se face că uită că România are cea mai mare inflație din UE pentru patru luni consecutive, deficitul bugetar a luat-o razna, iar țara trăiește de la o lună la alta pe datorie. Rata de împrumutare a României nu a fost niciodată atât de rapidă.

Cu toate acestea, Ciolacu a declarat că, în opinia sa, cel mai bun portofoliu de comisar european pentru România este… economie şi piaţă internă! Ați citit bine! Nicidecum cel de Apărare, pentru că nu comisarul gestionează trupele, acest lucru se întâmplă în NATO.

„Au început deja negocierile de şase luni de zile”,

a spus Marcel Ciolacu, despre negocierile privind portofoliu de comisar european pe care să îl aibă ţara noastră, luni la sediul PSD din Capitală.

Întrebay dacă are o listă scurtă de comisari europeni, Ciolacu a răspuns că „e în funcţie de ce portofoliu vom primi, în funcţie de asta facem şi nominalizarea de comisar”.

„Am insistat foarte mult pe economie şi piaţă internă. Cred că România, tot ce se întâmplă acum este despre economie, şi cred că cel mai bun portofoliu pentru România este economie şi piaţă internă”,

a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă ne-ar avantaja mai degrabă portofoliul Apărării, prim-ministrul a replicat:

„Ne-ar avantaja în ce sens, că nu înseamnă că comisarul pe Apărare gestionează trupele? Ele sunt gestionate în NATO!”.

scroll to top