Închide

Casa de modă italiană Prada își suspendă vânzările în Rusia

Avatar
Prada The Galleria

Hunter Schafer este noua vedetă a campaniei Prada - The Galleria. Sursa foto: Prada.

Timp de citire: 2 minute

Marii retaileri au pus lacătul pe uși și au plecat din Rusia, așa cum au procedat, de altfel, cele mai multe dintre marile companii occidentale care nu au mai dorit să lucreze într-o țară care calcă totul în picioare doar de dragul unor ambiții doar de ea înțelese pe deplin. 

Casa de modă italiană Prada a anunțat că a suspendat operațiunile de vânzare cu amănuntul în Rusia din cauza evenimentelor din Ucraina.

În comunicat se menționează îngrijorarea față de soarta “colegilor și a familiilor lor afectate de tragedia din Ucraina”. Prada a adăugat că “va continua să urmărească evoluțiile”.

Anterior, retailerul britanic de modă Marks & Spencer a anunțat că oprește temporar vânzările în Rusia. Anterior s-a aflat că retailerul spaniol Mango își suspendă operațiunile în Rusia din cauza situației din Ucraina. Platformele străine de vânzare cu amănuntul Net-a-Porter, Mr Porter, Yoox și The Outnet au anunțat, de asemenea, suspendarea vânzărilor către clienții ruși. O situație similară a avut loc cu Swarovski, Hermes, Asos, IKEA și Nike, potrivit DCNews.

Închiderea acestor unități reprezintă nu o lovitură, ci o adevărată dramă pentru zeci de mii de ruși care au rămas acum fără loc de muncă și cu foarte puține șanse de a-și găsi undeva de lucru în condițiile actuală. Este un preț pe care concetățenii lui Putin trebuie să îl plătească, deși ei pe ei nimeni nu i-a întrebat dacă vor sau nu război. Iar dacă-și vor joburile înapoi și o viață demnă, nu au altă soluție decât să ia atitudine.

Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a anunţat sâmbătă că a sistat afacerile din Rusia, închizând cele 502 magazine şi oprind vânzările online, precizează presa internațională.

“În actualele condiţii, Inditex nu poate garanta continuitatea operaţiunilor şi condiţiile comerciale din Rusia, şi temporar îşi suspendă activitatea. Investiţia în Rusia nu este relevantă din punct de vedere financiar”, a precizat într-un comunicat grupul spaniol. “Cei peste 9.000 de angajaţi din Rusia vor beneficia de un plan special de sprijin”, a dat asigurări Inditex.

scroll to top