Închide

Casa Prada anunță că e deschisă la fuziuni și achiziții

Avatar
advertising, prada, billboard

Fotografie de stevenlondon pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

La inaugurarea unei fabrici care produce tricotaje Prada, Lorenzo Bertelli, directorul de marketing al grupului și fiul lui Miuccia Prada și al soțului directorului general Patrizio Bertelli, a declarat reporterilor că firma este deschisă la oportunități de fuziuni și achiziții.

“Am fost și vom fi întotdeauna deschiși să luăm în considerare oportunități”, a declarat Bertelli la fabrica cu sediul în Torgiano, potrivit Fashion United. Prada investește de mulți ani în lanțurile sale de aprovizionare, concentrându-se pe o producție aproape externalizată în Italia pentru a construi un lanț de aprovizionare mai agil, mai scurt și mai transparent.

Însă, după cum a relatat WWD, sectorul luxului din Italia este operat de multe companii de familie, care nu pot concura cu grupurile colosale de lux precum LVMH și Kering. Deși sunt companii de dimensiuni considerabile de sine stătătoare, întreprinderi precum Brunello Cucinelli, Salvatore Ferragamo, Prada, Moncler și Ermenegildo Zegna rămân independente și mult mai mici.

Inovație

Grupurile franceze de lux alocă, de obicei, resurse substanțiale pentru marketing și inovare, ceea ce le permite să creeze rumoare în jurul mărcilor lor și să lanseze produse și experiențe inovatoare care rezonează cu consumatorii.

Amploarea și puterea portofoliilor lor de mărci le oferă un avantaj competitiv în ceea ce privește capturarea cotei de piață în diferite regiuni și segmente de consumatori. În timp ce casele de lux italiene precum Prada, Moncler și Ferragamo au, de asemenea, o recunoaștere puternică a mărcii, acestea nu au același nivel de acoperire globală sau de diversitate a mărcii ca și omologii lor francezi.

Structura de conducere

LVMH și Kering beneficiază de structuri puternice de guvernanță corporativă și de echipe de conducere profesioniste care conduc procesul decizional strategic și excelența operațională. Aceste companii au implementat practici de management solide și standarde de guvernanță corporativă pentru a asigura eficiența, transparența și responsabilitatea. În schimb, unele case de lux italiene se pot confrunta cu provocări legate de probleme de guvernanță, de dinamica proprietății familiale sau de succesiunea conducerii.

scroll to top