Închide

Cât costă un cozonac pentru Paște în 2024? Prețurile, mult peste cele de anul trecut

Avatar
Cozonac Cu Nuca Si Ciocolata

Foto: droetker.ro

Timp de citire: 2 minute

În acest weekend catolicii sărbătoresc Învierea Domnului, iar ortodocșii o vor sărbători în 5 mai. Unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare și alimentul care este foarte îndrăgit de români este cozonacul.

Cât costă cozonacii în 2024

Cei care nu au timp să-l prepare îl pot comanda sau cumpăra din magazine, doar că prețul este mult mai mare în comparație cu anul trecut, conform Spynews.

Dacă nu vor cozonac de la magazin, doritorii pot comanda desertul din brutării pentru că s-au deschis listele, iar comenzile se fac în număr foarte mare.

Potrivit Observatornews.ro, în Piaţa Obor din Capitală, un cozonac moldovenesc a ajuns să coste 100 de lei, în timp ce pasca şi cozonacul cu ciocolată au un preț de pornire începând cu 110 lei.

În schimb, prețuri ceva mai accesibile când vine vorba de cozonaci se găsesc în supermarket-uri, acolo unde preţurile încep de la 15-20 de lei. În schimb, în unele cofetării sau patiserii, un cozonac se apropie de 200 de lei per kilogram.

Ingrediente nesănătoase identificate în cozonacii din comerț

Potrivit mai multor analize, în cozonacii din comerț au fost identificate o mulțime de ingrediente, care ridică semne de întrebare privind calitatea și siguranța alimentară a cozonacilor.

În acest fel, pe lângă ingredientele de bază, precum făină, zahăr, drojdie și sare iodată, acest desert specific sărbătorilor fabricat industrial conține o gamă variată de substanțe, de la spărtură de soia la coloranți și conservanți.

Printre acestea se numără și spărtura de soia, șrotul de soia, făina de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudra de albuș de ou, fibre de cartofi, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți și corectori de aciditate, stabilizatori.

scroll to top