Închide

Cel mai bogat austriac, patronul și fondatorul gigantului Red Bull, ar fi în stare gravă

Avatar
Didi Mateschitz 78

Foto: RedBull Racing

Timp de citire: 2 minute

Dietrich „Didi” Mateschitz, 78 de ani, „părintele” băuturii energizante Red Bull, companie din care deține încă 49%, ar fi grav bolnav, relatează Formula1 News și RTL. Mateschitz nu a mai fost văzut la evenimente publice de aproximativ un an.

Cel mai bogat austriac a lipsit fără nicio explicație de la cursa DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) de la Red Bull Ring din Spielberg, Styria, Austria, pe care o organizează și de unde nu absentase niciodată.

„După cum știți, a fost întotdeauna important pentru domnul Mateschitz să-și țină viața privată departe de ochii publicului. Nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere”, a transmis compania Red Bull, într-un comunicat.

Helmut Marko, șeful diviziei de motorsport, a declarat, în aceeași notă:

„Este o chestiune privată, nu comentez”.

„Didi” Mateschitz a fondat Red Bull GmbH în 1984 și a lansat băutura energizantă Red Bull în 1987, devenită cel mai valoros brand din Austria. Acesta deține 49% din companie și în acest moment. Potrivit Forbes 2022, el este cea mai bogată persoană din Austria, cu o avere estimată la 16,5 miliarde de dolari.

Imperiu media, echipă de Formula 1, echipe de fotbal

Mateschitz și-a construit propriul imperiu media, Red Bull Media House (Servus TV, Red Bull TV, revista Bergwelten, Red Bull Records). În 2004, miliardarul a preluat echipa de Formula 1 Jaguar, pe care a redenumit-o. Echipa Red Bull Racing a cucerit cinci titluri în Marele Circ: 2010, 2011, 2012, 2013, 2021.

Max Verstappen And Dietrich Mateschitz.v1
Max Verstappen și Dieter Mateschitz. Foto: Formula1News.co.uk

În domeniul sportiv, Mateschitz patronează echipele de fotbal RB Leipzig, New York Red Bulls și Red Bull Salzburg sau echipa de hochei pe gheață din Munchen.

Surprinzătoare este însă o declarație dată de cel mai bogat austriac:

“Banii nu au fost niciodată o motivație pentru mine. Au contat libertatea, independența și bucuria. Bucuria este cerința de bază pentru tot ceea ce faci.”,

spunea vizionarul om de afaceri “Didi” Mateschitz.

scroll to top