Închide

 Cel mai bun bar din lume, în 2023, a fost dezvăluit și este în Europa

Avatar
W50bb23 Profile Sips Marc Simone

Sips, Barcelona. foto: worlds50bestbars.com

Timp de citire: 3 minute

Barcelona și-a păstrat poziția pe lista celor 50 cele mai bune baruri din lume, deoarece Sips, un local intim recunoscut pentru cocktail-urile sale, a ocupat primul loc la premiile din 2023, transmite CNN.

În condițiile în care titlul râvnit este dominat de mult timp de unitățile din Londra și New York, anunțul de marți a marcat a doua victorie consecutivă pentru orașul cosmopolit din Spania. Trendy speakeasy Paradiso, care a luat premiul cel mare anul trecut, a alunecat pe locul patru în acest an.

Desfășurată într-o centrală electrică dezafectată din anii 1950 din Singapore, ceremonia de marți a fost prima care a fost găzduită în afara Europei în istoria de 14 ani a premiilor. De asemenea, lista a devenit din ce în ce mai variată în ultimii ani: Mexico City are patru baruri pe lista din 2023, inclusiv Handshake Speakeasy, aflat pe locul al treilea, în timp ce capitala Argentinei, Buenos Aires, și orașul gazdă, Singapore, găzduiesc ambele trei baruri în top 50.

Mai multe țări asiatice au fost prezente pentru prima dată cu locații, inclusiv Zest din Seul, axat pe sustenabilitate – cea mai înaltă intrare nouă, pe locul 18.

De asemenea, scena în plină dezvoltare a barurilor din Bangkok a avut o prezență puternică, Mahaniyom Cocktail Bar terminând pe locul 19, iar BKK Social Club, cu un stil retro, a fost desemnat cel mai bun bar din Asia, pe locul 13.

Câștigătorii au fost aleși în mod anonim de către World’s 50 Best Bar Academy, un grup de 680 de personalități din industrie, inclusiv proprietari de baruri, barmani și critici. Nu există criterii specifice de vot, membrii fiind rugați pur și simplu să judece unde “s-au bucurat de cea mai bună experiență”, au declarat organizatorii.

În timp ce doar trei baruri din New York au intrat pe lista din acest an – în scădere față de opt în 2015 – locul al doilea a fost ocupat de Double Chicken Please din Lower East Side din Manhattan. Florida și Louisiana au fost reprezentate, Café La Trova din Miami și Jewel of the South din New Orleans ocupând locurile 24, respectiv 49.

Și, deși Londra găzduiește din nou mai multe baruri din top 50 decât orice alt oraș, marți a fost pentru prima dată de la înființarea premiilor, în 2009, când niciun local din capitala britanică nu s-a clasat în primele trei locuri. Connaught Bar, de două ori câștigător, situat în districtul londonez Mayfair, a ocupat locul cinci. Anul trecut, Connaught s-a clasat pe locul opt.

Cofondatorii Sips, Simone Caporale și Marc Álvarez, care și-au deschis barul din Barcelona în timpul pandemiei Covid-19, au declarat că obținerea primului loc ar putea fi o transformare pentru localul lor. “Să spunem că este un vis”, a declarat Caporale pentru CNN la scurt timp după anunțarea premiilor.

Cu doar 33 de locuri, Sips folosește ingrediente de proveniență locală pentru a produce ceea ce Álvarez a numit “cocktailuri de couture înalt”. Celebrul mixolog a salutat reputația în creștere a barurilor din Barcelona, adăugând: “Este un loc foarte frumos – arhitectură, gastronomie, vreme bună. Dacă adăugăm la toate acestea băuturi bune și servicii bune, cred că este (un loc) care trebuie să fie recunoscut.”

William Reed, compania din spatele premiilor anuale, a lansat recent listele regionale pentru cele mai bune 50 de baruri din Asia și America de Nord, câștigate la începutul acestui an de Coa din Hong Kong și de Double Chicken Please din New York, menționat anterior.

Grupul coordonează, de asemenea, lista World’s 50 Best Restaurants, care a numit pe locul 1 pentru 2023 localul de fine dining Central, din capitala peruviană Lima.

Cele mai bune baruri din lume pentru 2023:

1. Sips, Barcelona

2. Double Chicken Please, New York

3. Handshake Speakeasy, Mexico City

4. Paradiso, Barcelona

5. Connaught Bar, Londra

6. Little Red Door, Paris

7. Licorería Limantour, Mexico City

8. Tayēr + Elementary, Londra

9. Alquímico, Cartagena

10. Himkok, Oslo

11. Tres Monos, Buenos Aires

12. Line, Atena

13. BKK Social Club, Bangkok

14. Jigger & Pony, Singapore

15. Maybe Sammy, Sydney

16. Salmon Guru, Madrid

17. Overstory, New York

18. Zest, Seul

19. Mahaniyom Cocktail Bar, Bangkok

20. Coa, Hong Kong

21. Drink Kong, Roma

22. Hanky Panky, Mexico City

23. Caretaker’s Cottage, Melbourne

24. Café La Trova, Miami

25. Baba au Rum, Atena

Pentru lista completă a primelor 50, vizitați site-ul World’s 50 Best Bars.

scroll to top