Închide

Cine este și cât încasează cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1?

Avatar
Freshfocus 877462 E1548792215648

Sursă foto: sport.ch

Timp de citire: < 1 minut

Salariile jucătorilor din Liga 1 nu se compară cu cele ale fotbaliștiilor care evoluează în campionatele de top, dar chiar și așa aceștia câștigă foarte bine. Echipele din fruntea clasamentului au și cele mai mari salarii, însă primul loc din punct de vedere al veniturilor ar putea să surprindă, informează DigiSport.

FCSB și CFR Cluj sunt formațiile care nu se uită la bani când vine vorba de salarii pentru cei mai buni jucători, iar pentru bucureșteni topul este condus de Florin Tănase. Golgheterul trupei patronate de Gigi Becali câștigă 30.000 de euro pe lună și este lider din punct de vedere al veniturilor.

Totuși, acesta nu este cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, fiind devansat de un rival de la CFR Cluj. Conform Fanatik, Runar Sigurjonsson este cel mai bine plătit jucător din Liga 1. Islandezul încasează 450.000 de euro pe an, aproximativ 38.000 de euro pe lună.

Sigurjonsson ar putea pleca de la CFR dacă nu-și reduce salariul

10 jucători vor pleca de la CFR Cluj în această iarnă. Denis Alibec (30 de ani), Denis Ciobotariu (23 de ani), Karlo Letica (24 de ani), Cristiano Figueiredo (31 de ani), Guessouma Fofana (29 de ani), Jonathan Rodriguez (31 de ani), Ovidiu Hoban (39 de ani), Denis Rusu (20 de ani), Mihai Butean (25 de ani) și Răzvan Andronic (21 de ani).

Pe listă se află și mijlocașul islandez Runar Mar Sigurjonsson (31 de ani), care însă poate continua la CFR Cluj dacă va accepta o reducere salarială. În caz contrar, CFR Cluj ar intenționa să-l împrumute la alt club.

CFR Cluj a câștigat 19 dintre cele 21 de meciuri jucate în Liga 1 în acest sezon. Campioana en-titre are 57 de puncte, zece avans față de ocupanta locului 2, FCSB.

scroll to top