Închide

Clima, dușmanul vânzărilor | Proprietarul a două branduri adorate de tineri evaluează mărcile după scăderi pe linie

Avatar
Vans The North Face

Foto: https://sneakernews.com/

Timp de citire: 2 minute

Proprietarul brandurilor aflate printre preferințele tinerilor mileniali, Vans și The North Face, corporația VF Corp, ia în considerare restructurarea mărcilor. După un trimestru slab, cu o scădere de 16% a veniturilor, directorul financiar (CFO-ul) este deja sigur că va pleca, potrivit RetailDetail. Dar clima joacă și ea un rol important în ecuație.

Lucrurile merg din rău în rău la VF Corp. Grupul a anunțat o reorganizare strategică la începutul lunii decembrie, eliminând 500 de locuri de muncă, dar acum raportează rezultate dezamăgitoare încă o dată.

În ultimul trimestru al treilea, vânzările nete au scăzut cu 16%, până la 2,96 miliarde de dolari (2,75 miliarde de euro).

Veniturile au scăzut la toate mărcile

Declinul a fost cel mai pronunțat în America (o scădere de 24%), deși marca de training Vans a avut, de asemenea, performanțe slabe pe piețele-cheie din Europa și Asia.

Desigur, grupul subliniază că momentul livrărilor angro s-a schimbat, ceea ce denaturează oarecum cifrele. Acest lucru a jucat un rol în special pentru The North Face și în Europa și Orientul Mijlociu.

Clima afectează vânzările

Darrell a spus că temperatura medie din timpul trimestrului a fost cu 3 până la 4 grade mai mare decât media în emisfera nordică, ceea ce a afectat vânzările de echipamente outdoor North Face. Dar, pe măsură ce “vremea s-a răcit” în ianuarie, el a spus că vânzările North Face au revenit la creștere în toate regiunile sale geografice.

În ceea ce privește Vans, problemele sunt mult mai profunde decât vremea, cu venituri în scădere drastică față de anul trecut, pe fondul slăbiciunii din toate regiunile. Darrell a recunoscut că o mare parte din problemele brandului au fost din vina conducerii.

CEO-ul Bracken Darrell admite totuși că „performanța de top a companiei a fost dezamăgitoare”. Prin urmare, șeful Finanțelor Matt Puckett va demisiona în cursul acestui an, în timp ce grupul are în vedere și o revizuire strategică a portofoliului său de mărci. Darrell crede că planul de redresare al VF Corporation începe să dea primele roade, dar mai este mult de făcut până la o revenire palpabilă.

scroll to top