Închide

Colosul media al lui Donald Trump se plânge Nasdaq de o posibilă manipulare a pieței de capital

Avatar
Taken during the Los Angeles Women’s March.

Fotografie de Samantha Sophia pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Trump Media l-a avertizat pe CEO-ul Bursei de Valori Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieţei” cu acţiunile companiei, prin vânzarea în lipsă a acţiunilor, transmite CNBC.

Avertismentul a venit în momentul în care Trump Media a oferit acţionarilor instrucţiuni detaliate despre cum să evite ca cineva să împrumute acţiunile vânzătorilor în lipsă, care apoi efectuează tranzacţii pariând că preţul acţiunilor va scădea.

Trump Media i-a transmis avertismentul directorului general al Nasdaq, Adena Friedman, într-o declaraţie de vineri dimineaţă la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse.

Preţul acţiunilor Trump Media a crescut în ultimele zile, dar este încă mult mai mic decât cei peste 70 de dolari pe acţiune cu care a debutat compania la bursă pe 26 martie.

Fostul preşedinte Donald Trump deţine aproape 60% din acţiunile Trump Media. Capitalizarea Trump Media a scăzut cu miliarde de dolari de când compania a debutat la bursă luna trecută.

CEO-ul Trump Media, Devin Nunes, în scrisoarea sa către Friedman, nu a acuzat direct pe nimeni în mod special de vânzare în lipsă, adică vânzarea de acţiuni fără să fi fost împrumutate mai întâi pentru short selling.

Dar Nunes a remarcat că, de miercuri, ”DJT apare ”pe lista pragului Reg SHO” a Nasdaq, ceea ce indică o activitate de tranzacţionare ilegală”.

”Acest lucru este deosebit de îngrijorător, având în vedere că vânzarea în lipsă pentru short selling implică adesea participanţi de piaţă sofisticaţi care profită în detrimentul investitorilor de retail”,

a spus Nunes.

Cu toate acestea, SEC, pe site-ul său web, observă că eşecul de a livra acţiuni ca parte a unei tranzacţii de vânzare în lipsă, care poate plasa o companie pe lista de prag Reg SHO, nu reflectă neapărat o activitate de tranzacţionare necorespunzătoare, cum ar fi vânzarea în lipsă.

Există multe motive justificate pentru care broker-dealerii nu livrează sau nu pot livra valori mobiliare la data decontării”, notează SEC într-o secţiune despre Regulamentul SHO.

scroll to top