Închide

Compania aeriană SAS a obținut o finanţare de 700 de mil. $ pentru a susţine restructurarea

Avatar
switzerland, airport, balls

Fotografie de ramboldheiner pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Compania aeriană scandinavă SAS a încheiat un acord cu Apollo Global Management pentru a obţine o nouă finanţare, de 700 de milioane de dolari, de care are nevoie pentru a trece prin procedura de faliment, transmite Reuters.

Compania aeriană a depus cerere de protecţie în caz de faliment în Statele Unite la începutul lunii iulie, pentru a ajuta la reducerea datoriilor după colapsul discuţiilor salariale dintre compania aeriană şi piloţii săi, care a dus la o grevă de 15 zile care a amplificat haosul călătoriilor în Europa.

SAS a declarat într-un comunicat că se aşteaptă să finalizeze procesul de restructurare în cadrul legii capitolul 11 din SUA ​​în nouă până la 12 luni.

Compania aeriană anticipează că va primi aprobarea instanţei pentru finanţarea sa de 700 de milioane de dolari până la sfârşitul lunii septembrie.

Directorul general al SAS, Anko van der Werff, a declarat că greva a accelerat decizia sa de a solicitaq cprotecţia legii falimentului, numită Capitolul 11.

Compania aeriană a declarat că greva a costat peste 145 de milioane de dolari, afectând 380.000 de pasageri în sezonul de vârf al călătoriilor de vară şi că a pus în pericol capacitatea companiei de a-şi asigura o finanţare suplimentară.

SAS a anulat aproximativ 3.700 de zboruri în timpul grevei, spunând săptămâna trecută numărul de pasageri a scăzut cu 32% în iulie faţă de iunie şi capacitatea sa cu 23%.

Membrii sindicatelor suedeze, daneze şi norvegiene ale piloţilor, care au votat pentru adoptarea unui acord colectiv încheiat cu SAS luna trecută, spun că nu vor relua greva.

SAS, care avea deja pierderi înainte de pandemie din cauza concurenţei în creştere din partea transportatorilor low-cost, a spus că trebuie să reducă şi mai mult costurile şi să strângă mai mult capital pentru a supravieţui.

În timp ce guvernul suedez a respins pledoaria pentru mai mulţi bani, Danemarca spune că ar putea injecta noi fonduri, dacă SAS găseşte sprijin şi din partea investitorilor din sectorul privat.

scroll to top