Închide

Corpul de Control: Metrorex, pericol iminent de a pierde milioane de euro din PNRR

Avatar
Metrorex Magistrala Metrou M5 41

Foto: europafm.ro

Timp de citire: 2 minute

Metrorex, companie controlată de Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu (PSD), e în pericol iminent să piardă banii din PNRR pentru Magistrala 4 de metrou Gara de Nord – Gara Progresu. Este una dintre concluziile unui raport întocmit chiar de Corpul de control din Ministerul Transporturilor.

„În ceea ce privește construcția Magistralei M4: București- Secțiunea 1: Gara de Nord- Filaret, investiție inclusă pentru finanțare în PNRR, echipa de control a constatat că va fi practic imposibil ca METROREX SA să respecte calendarul orientativ pentru atingerea jaloanelor/țintelor programului de finanțare, în sensul în care nu va fi posibil ca în trimestrul 4 din anul 2022, să aiba loc semnarea contractelor pentru 50% din lucrări, prin derularea unor licitații deschise și concurențiale și prin obținerea autorizațiilor relevante”, se arată în raportul Corpului de Control, citat de G4Media.

Documentul a fost finalizat la jumătatea lunii august și a ajuns la ministrul Sorin Grindeanu (PSD).

Potrivit specialiștilor din Corpul de control, Metrorex „a beneficiat de finanțarea necesară pentru a avea un proiect matur ce poate fi finanțat pentru implementare”, dar acum „este necesară actualizarea Studiului de Fezabilitate în vederea punerii în aplicare a finanțării din PNRR pentru construcția Magistralei M4: București – Secțiunea 1: Gara de Nord – Filaret, cu alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Metrorex SA”.

Corpul de Control spune că s-a ajuns aici din cauza reorganizării Metrorex din 2018, când ministrul Transportului era Răzvan Cuc (PSD). Atunci, Serviciul Tehnic a fost inclus în Direcția de Investiții.

În acest moment, doar 29 de persoane din Metrorex se ocupă de toate proiectele de investiții. Prin urmare, reorganizarea respectivă a dus la lipsă de personal specializat în investiții, iar asta pune în pericol și proiectul Magistralei 4.

„Din informațiile și documentele puse la dispoziția echipei de control a rezultat faptul că activitatea de investiții este afectată atât de lipsa de personal, cât și se activitățile tehnice care nu contribuie la accelerarea realizării proiectelor, ci reprezintă doar o suplimentare a atribuțiilor Direcției Tehnice și Investiții. Astfel, au apărut dificultăți în ceea ce privește cerințele impuse de pregătirea și derularea investițiilor, raportat la numărul și încarcarea personalului cu atribuții efective în domeniul investițiilor”, se arată în raportul citat de G4Media.

Tronsonul Gara de Nord – Progresu are prevăzute în plan 13 stații și un depou, iar contractul va include și 15 rame noi de metrou.

La începutul lunii august, ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, spunea că nu merge deloc cu metroul.

scroll to top