Închide

Cox Enterprises a cumpărat site-ul de știri Axios pentru o sumă impresionantă

Avatar
220318185823 Axios Website Stock Super Tease

foto: cnn.com

Timp de citire: 2 minute

Site-ul american de știri online Axios, lansat în 2017 de cofondatorii Politico, a fost vândut grupului american de media și telecomunicații Cox Enterprises pentru 525 de milioane de dolari, potrivit Le Figaro și G4Media.

„Aceasta este o veste excelentă pentru Axios, pentru investitorii noștri și pentru jurnalismul american. Această vânzare ne permite să construim o ofertă de calitate pe termen lung cu un partener de încredere”, a declarat Jim VandeHei, cofondator și director executiv al Axios.

Un fan al articolelor scurte, cu puncte și al buletinelor informative, Axios își concentrează acoperirea editorială pe politică, afaceri și tehnologie. Mediul online se adresează unui public care este deja bine familiarizat cu subiectele de actualitate și care nu are nevoie de recontextualizare. Fondatorii Axios laudă meritele „conciziei jurnalistice inteligente”, în fața unor articole de presă pe care le consideră adesea prea lungi.

Cox Enterprises, care deținea deja o participație minoritară în Axios, intenționează să injecteze 25 de milioane de dolari pentru a finanța creșterea media online. În lunile următoare, Axios dorește să își extindă acoperirea regională a știrilor, care include în prezent aproximativ 20 de orașe, inclusiv Philadelphia și Nashville. „Ne propunem să fim prezenți într-o sută de orașe în următorii ani”, a explicat Jim VandeHei, într-un moment în care presa locală dispare treptat din peisaj.

Pentru anul 2022, Axios se așteaptă la o cifră de afaceri de 100 de milioane de dolari datorită publicității din buletinele gratuite și a veniturilor din abonamente pentru conținut premium.

Cox Enterprises, companie de familie, este prezentă în industria media de 124 de ani și deține deja mai multe cotidiene locale, cum ar fi Atlanta Journal-Constitution și Dayton Daily News. În ultimele luni, mișcările de consolidare s-au accelerat în industria media din SUA. La începutul anului, New York Times a cumpărat site-ul de știri sportive online The Athletic pentru 550 de milioane de dolari.

scroll to top