Închide

Cu venituri și profit în creștere, H&M urmărește să dubleze vânzările până în 2030

Avatar

Magazin H&M. Foto: wikipedia.

Timp de citire: 3 minute

Vânzările nete pe întregul an la H&M Hennes & Mauritz AB, în monedele locale, au crescut cu 11% în trimestrul al patrulea 2021, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Vânzările nete convertite în SEK au crescut cu 8% în trimestrul respectiv, la 56.813 milioane de coroane suedeze, potrivit Fashion United.

Pentru anul financiar 2021, vânzările nete ale grupului H&M în monede locale au crescut cu 12%. Vânzările nete convertite în SEK au crescut cu 6%, până la 198.967 milioane de coroane suedeze.

Profitul brut a crescut la 105.006 milioane de coroane suedeze, ceea ce corespunde unei marje brute de 52,8%. Profitul după elemente financiare a crescut la 14.300 de milioane de coroane suedeze, iar profitul după impozitare al grupului a crescut la 11.010 milioane de coroane suedeze, corespunzând la 6,65 de coroane suedeze pe acțiune.

„Am încheiat anul în forță, cu vânzările revenite la același nivel ca înainte de pandemie și cu o rentabilitate mai bună decât a fost de câțiva ani. Acum că ne-am întors la o situație mai normalizată, cu o poziție financiară puternică și o rentabilitate bună, ne putem concentra pe deplin pe creștere din nou”, a declarat Helena Helmersson, CEO al Grupului H&M.

Repere ale H&M Q4 și rezultatele financiare ale întregului an

În al patrulea trimestru, vânzările online ale H&M au crescut cu 10% în monede locale și cu 6% în SEK, în timp ce în anul financiar vânzările online au crescut cu 30% în monede locale și cu 24% în SEK, și au reprezentat 32% din volumul grupului. vanzari totale. Profitul după elementele financiare a crescut cu 64%, până la 6.003 milioane de coroane suedeze, iar înainte de alocarea către HIP, profitul trimestrului a crescut cu 70%. Profitul după impozitare al grupului a crescut la 4.621 milioane de coroane suedeze, corespunzând la 2:79 coroane suedeze pe acțiune.

Vânzările pentru mărcile din portofoliu în al patrulea trimestru au crescut cu 20% în monedele locale și cu 18% în SEK. Pentru exercițiul financiar, creșterea a fost de 15% în monedele locale și de 11% în SEK.

Până în 2030, grupul H&M își propune să dubleze vânzările, reducând în același timp la jumătate amprenta de carbon. Rentabilitatea este de așteptat să depășească 10 la sută în timp.

Consiliul de administrație propune un dividend ordinar de 6,50 coroane suedeze pe acțiune care să fie plătit în două rate și autorizarea unui program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 3 miliarde de coroane suedeze.

Pentru perioada cuprinsă între 1 decembrie 2021 și 31 ianuarie 2022, vânzările în monedele locale sunt de așteptat să crească cu 20 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Perioada a fost afectată negativ de cel mai recent val al pandemiei și de consecințele acestuia pe multe dintre piețele mai mari ale grupului.

H&M va continua expansiunea retailului online și offline

În 2022, H&M se va lansa pe șase noi piețe: primele magazine se vor deschide în Ecuador, Kosovo și Macedonia de Nord și prin franciză în Costa Rica, Guatemala și Cambodgia. Lansarea H&M online va continua în 2022 cu Belarus; Columbia, Kazahstan, Peru și Ucraina.

În anul financiar 2021, grupul H&M a deschis 104 magazine noi și a închis 321 de magazine, rezultând o scădere netă pentru anul de 217 magazine. Pentru 2022, planul este de a deschide aproximativ 120 de magazine noi și de a închide aproximativ 240 de magazine, înregistrând o scădere netă de aproximativ 120 de magazine.

În septembrie, primul magazin H&M din Panama a fost deschis prin franciză, iar Monki a fost lansat pe platforma de comerț electronic Zalora în Filipine. În al patrulea trimestru, H&M a fost lansat și online în Chile, iar & Other Stories a fost lansat cu primul său magazin în Israel prin franciză, pe The Yes și pe Nordstrom online în SUA. În plus, Weekday a fost lansat pe Thread în Marea Britanie și Arket la Hyundai în Coreea. În decembrie 2021, Arket și-a deschis primul magazin în Rusia, & Other Stories lansat pe Yoox.com și COS lansat online în Arabia Saudită prin franciză.

În 2022, & Other Stories se va lansa în Singapore, iar Arket își va deschide primul magazin în Franța în a doua jumătate. COS se va lansa online în Australia și prin Zalora în Filipine. Monki va fi lansat pe About You și pe Zalora din Singapore și Malaezia.

La 30 noiembrie 2021, grupul H&M avea 4.801 de magazine.

scroll to top