Închide

Danone înregistrează o creștere de 7,1% a vânzărilor în primul trimestru

Avatar
milk, yogurt, drink

Fotografie de Imoflow pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Danone a raportat o creștere a vânzărilor nete în primul trimestru de 7,1% pe o bază similară, ceea ce producătorul de iaurt a descris ca fiind un „început bun de 2022”, transmite Foodbev.

Compania a înregistrat vânzări nete în primul trimestru de 6,24 miliarde de euro, comparativ cu 5,66 miliarde de euro în trimestrul anterior. Prețul și volumul/mixul au contribuit cu 4,9%, respectiv 2,2%.

Europa și America de Nord au înregistrat o creștere constantă a vânzărilor de 5,7% și, respectiv, 5,5%.

În Europa, creșterea a fost condusă de afacerile Danone Specialized Nutrition și Waters, în timp ce divizia Essential Dairy and Plant-based (EDP) a companiei a furnizat un „trimestru moale”, cu o creștere pe bază de plante „low-single-digit” și lactate care au înregistrat un nivel constant. creştere.

În America de Nord, creșterea a fost condusă de toate categoriile, cu un impuls puternic în continuare în iaurt, condus de Oikos, Two Good, Activia și Danimals, și un trimestru bun pentru cremele de cafea.

Zona China, Asia de Nord și Oceania a companiei a înregistrat o creștere similară a vânzărilor de 15,3% condusă de Specialized Nutrition, în timp ce în restul lumii creșterea a fost condusă de EDP și Waters.

„Vânzările au crescut cu 7,1% pe o bază similară în primul trimestru, dând startul unui bun început de 2022”, a declarat CFO Danone Juergen Esser.

„Creșterea a avut o bază largă în diferite zone geografice și categorii și a beneficiat de o contribuție pozitivă atât din partea prețului, cât și a mixului. Volumul s-a menținut bine în special în America de Nord și Europa, deoarece am continuat să navigăm într-un mediu extrem de volatil și inflaționist.”

Danone se așteptă la o creștere a vânzărilor, la nivel similar, condusă de preț, în regiune de 3-5% pentru întregul an.

scroll to top