Închide

Delhaize anunță primele supermarketuri pe care le va vinde în săptămânile următoare

Avatar
Delhaize Belgia

Foto: YouTube Delhaize Belgia

Timp de citire: < 1 minut

Retailerul belgian Delhaize tocmai a anunțat o listă de cincisprezece supermarketuri pe care le va vinde operatorilor independenți. Acestea se vor redeschide ca supermarketuri independente în lunile octombrie și noiembrie, potrivit RetailDetail.eu.

După un proces îndelungat după anunțul inițial al Delhaize de a franciza toate magazinele rămase în martie, retailerul a făcut acum primul pas concret și a anunțat cincisprezece magazine care vor fi transformate în supermarketuri Delhaize independente, redeschizând în octombrie și noiembrie.

„Acesta este un pas important pentru angajații noștri din supermarketuri, noii noștri operatori independenți, clienții și furnizorii noștri. Împreună continuăm să construim un viitor durabil pentru brandul Delhaize”, a spus lanțul într-un comunicat de presă.

Printre cei cincisprezece achizitori se numără cinci care operează deja alte supermarketuri Delhaize, cinci noi antreprenori și cinci angajați Delhaize. Ei vor fi prezentați echipei lor în următoarele săptămâni.

Urmează alte anunțuri

Retailerul confirmă că intenționează să găsească un cumpărător pentru toate cele 128 de supermarketuri și că supermarketul va rămâne deschis până când va fi găsit un nou proprietar. Delhaize reiterează, de asemenea, că angajații afectați vor păstra toate condițiile de salariu și de muncă, în ciuda faptului că în Belgia magazinele francizate au adesea o protecție mai puțin strictă a angajaților.

Delhaize repetă, de asemenea, că are cel puțin un candidat interesat pentru toate cele 128 de supermarketuri ale sale și cel puțin două pentru 90% dintre magazine. În următoarele luni, ne putem aștepta la noi anunțuri despre supermarketurile care vor face tranziția.

scroll to top