Închide

Depanare la domiciliu: Apple anunță că va vinde piese de schimb pentru iPhone-uri și Mac-uri

Avatar
Apple Self Service Repair Hero 11172021 Big.jpg.large 2x

Sursa foto: Apple.com.

Timp de citire: 2 minute

Gigantul american Apple a anunțat miercuri că va începe să vândă pentru publicul larg, pentru prima dată, piese de schimb şi unelte pentru ca oamenii să-şi repare unele dintre telefoanele iPhone şi computere Mac, potrivit unui anunț postat pe site-ul companiei.

Programul de auto-depanare (Self Service Repair) va fi disponibil mai întâi pentru gamele iPhone 12 și iPhone 13, acestea fiind urmate în curând de computerele Mac cu procesoare M1. Programul va începe din 2022 în SUA și se va extinde în alte țări pe parcursul anului viitor.

Clienții finali se alătură astfel celor peste 5.000 de persoane autorizate pentru furnizare de servicii Apple (Apple Authorized Service Providers – AASP) și celor 2.800 de furnizori independenți de reparații care au acces la aceste piese, unelte și manuale și care au fost incluși în programul de depanare din 2019.

Faza inițială a programului se va concentra pe modulele despre care se cunoaște că au cel mai frecvent nevoie de reparații, precum ecranul, bateria și camera foto-video. Posibilitatea de a efectua și alte tipuri de reparații va fi disponibilă în cursul anului viitor.

”Acordarea unui acces mai larg la piesele originale Apple le oferă clienților noștri și mai multe opțiuni în cazul în care este nevoie de o reparație. În ultimii trei ani, Apple aproape a dublat numărul de locații de service cu acces la piese, unelte și manuale de instruire originale Apple, iar acum oferim o opțiune pentru cei care doresc să-și rezolve singuri reparațiile”, a declarat Jeff Williams, directorul de operațiuni Apple.

Compania precizează, totuși, că programul Self Service Repair este destinat deținătorilor de dispozitive Apple cu cunoștințe și experiență minim necesare pentru a repara dispozitive electronice. Pentru marea majoritate a clienților, apelarea la serviciile personalului specializat și ale tehnicienilor certificați, care folosesc piese originale Apple, reprezintă cea mai sigură și mai fiabilă modalitate de a rezolva o problemă la dispozitivele lor.

scroll to top