Închide

Discuțiile despre fuziunea PNL cu REPER s-ar duce la Cluj. Devine Dacian Cioloș primar al Clujului?

Avatar
Reper Ciolos Dacian Renew

Foto: Partidul REPER Facebook

Timp de citire: 2 minute
PNL ar negocia în această perioadă cu reprezentanții partidului REPER, condus de Dacian Cioloș, în vederea unei posibile fuziuni în perspectiva alegerilor de anul viitor. Discuțiile s-ar purta la Cluj-Napoca conform unor surse politice citate de presa locală.

PNL ar discuta, la Cluj Napoca, cu reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș, REPER. Conform unor surse citate de presa locală, discuțiile ar avea loc cu acordul secretarului general al PNL, Lucian Bode.

De asemenea, în negocieri ar fi implicat și europarlamentarul PNL Daniel Buda.

PNL și REPER, aproape de fuziune

Lucian Bode și Daniel Buda, din partea PNL, ar negocia, cu reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș, REPER, o fuziune.

Conform publicației Gazeta de Cluj, care prezintă informația, din partea partidului condus de Cioloș, discuțiile ar fi purtate de Virgil Ardelean. Pentru cei care nu știu, Ardelean a fost șeful serviciui de informații al MAI, celebra unitate 2 și un sfert.

De altfel, Dacian Cioloș este rudă de gradul trei cu fostul șef al informațiilor din MAI. Fostul premier și președinte al REPER a confirmat, în urmă cu câțiva ani, această informație.

Cioloș i-ar putea lua locul lui Boc la Cluj

În schimbul acestei fuziuni dintre PNL și REPER, susține autorul articolului, nu ar fi exclus ca Dacian Cioloș să primească locul lui Emil Boc. Depinde, spune publicistul, de abilitatea în negocieri a generalului Ardelean.

Totul depinde de puterea de convingere a generalului Ardelean în fața celor doi membri ai PNL, Daniel Buda și Lucian Bode.

Fuziunea PNL-REPER, o idee mai veche

Informații despre o posibilă alianță dintre liberali și partidul condus de Dacian Cioloș au apărut în urmă cu câteva luni. În septembrie, surse politice din rândul partidului condus de Nicolae Ciucă susțineau că se poartă negocieri în vederea întăririi formațiunii înainte de alegerile din 2024.

În acest sens, dădeau ca sigure discuțiile cu REPER și cu o parte din PMP, reprezentată de Cristian Diaconescu. Mișcarea venea în contextul finalizării fuziunii cu ALDE, formațiunea apropiată de PSD din perioada 2014 – 2020.

Între timp, PNL a fuzionat ALDE, iar PMP a format o alianță politică alături de USR și Forța Dreptei.

scroll to top