Disputa motoarelor de căutare. Google și Bing, ironii subtile. Microsoft ajută implicit Google
Dezvoltatorii celor mai importante motoare de căutare par a nu se suporta reciproc. Google spune că utilizatorii Bing caută “Google” mai mult decât orice altceva. Statisticile arată, de asemenea, că utilizatorii Bing caută… Bing.
„Google” este cel mai căutat termen de pe Bing „de departe”, potrivit unui avocat care lucrează pentru compania-mamă a Google, Alphabet. Potrivit Bloomberg, Google a argumentat în timp ce încerca să fenteze amenda antitrust de 5 miliarde de dolari din UE, folosind statistica ca dovadă, că oamenii folosesc Google prin propria alegere, nu forțați.
Confruntarea Google cu Comisia Europeană vine de la faptul că aceasta spune că Google a abuzat de poziția sa de producător a sistemului Android. Autoritatea de reglementare este de acord că Google va trebui să înceteze forțarea producătorilor de telefoane mobile să preinstaleze browserul Chrome și motorul de căutare Google dacă vor să aibă Android.
Argumentul Google?
Google însă ia peste picior sfatul de mai sus. De ce? Pentru că majoritatea oamenilor ar folosi oricum motorul său de căutare. Conform statisticilor compilate de compania SEO Ahrefs, „google” este într-adevăr termenul cel mai căutat pe Bing la nivel mondial. Este urmat de „youtube”, „facebook”, „gmail” și „amazon”, dar depășește locul doi cu aproximativ 5 milioane de căutări.
Privind datele doar pentru SUA, Facebook este numărul 1, Google fiind numărul 3. La prima vedere, se pare că oamenii folosesc motorul de căutare Microsoft pentru a ajunge la Google.
Bing, al șaptelea termen cel mai căutat pe Bing în SUA
Conform statisticilor Ahrefs, „testul pentru pagina de pornire bing” este al cincilea termen cel mai căutat de Bing în SUA, iar „bing” în sine este numărul 7. Numele propriu al motorului de căutare este al zecelea termen cel mai căutat la nivel global.
Ce se petrece aici? Ei bine, o parte din căutări poate fi din cauza valorilor implicite. Pentru Microsoft Edge (și Internet Explorer anterior), Bing este motorul de căutare implicit – dacă introduceți ceva în bara respectivă care nu este o adresă URL, vă va duce la pagina cu rezultatele Bing.
Dacă ați urmărit vreodată pe cineva care nu este deosebit de familiarizat cu computerele încercând să viziteze un site web, este posibil să știțicum funcționează acest lucru. Pentru mulți oameni, introducerea „Google” și clic pe primul link care apare este modul în care ajung la Google. Este același lucru și pentru Facebook, YouTube și orice alt site pe care încearcă să îl viziteze. De ce să vă deranjați să adăugați un .com până la capăt, când de obicei puteți ajunge la ceea ce căutați cu un clic suplimentar?
Desigur, cei mai mulți oameni de știință știu de ce nu este cea mai bună cale -mulți s-au încărcat de viruși, deoarece cineva a făcut un anunț rău intenționat care a apărut ca prim rezultat pe Google când a fost căutat un site popular. Dar așa utilizează unii oameni internetul.
Dacă faceți clic pe unul dintre rezultatele web, acesta vă va duce direct la motorul de căutare Microsoft (iar oamenii pot căuta „Google” acolo, având în vedere popularitatea Google Chrome).
Când a fost contactat întrebând dacă poate verifica care este cel mai căutat termen al lui Bing, Microsoft a spus că nu are nimic de împârțit. De asemenea, Google nu a răspuns la cererea de comentarii venită de la The Verge.
În ceea ce privește dacă acest lucru ajută sau dăunează argumentului Google în fața Comisiei Europene, aceasta este cu adevărat decizia judecătorului. Este doar amuzant că, cel puțin parțial, căutarea implicită a Microsoft ar fi putut ajuta Google să argumenteze împotriva amenzii masive propuse pentru căutarea implicită.