Închide

Doar 3 orașe din toată lumea stau mai prost ca Bucureștiul în privința timpului petrecut în trafic

Avatar
india, mumbai, bombay

Fotografie de Simon pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aglomerația din traficul din București se vede și în studiile la nivel internațional. Doar 3 orașe din întreaga lume stau mai prost ca Bucureștiul în ceea ce privește timpul petrecut în trafic.

În 2020 am văzut o scădere a congestiei și a traficului, datorită pandemiei. Cu toate acestea, în 2022 vedem din nou mai mulți oameni care circulă în diverse direcții. Ca atare, s-a înregistrat o creștere a congestiei la nivel mondial, în ciuda creșterii prețului combustibilului, notează goshorty.co.uk, citat de ziare.com.

Sursa citată a realizat și topul orașelor cu traficul cel mai mare. București este pe locul 4, cu 115 ore petrecute în trafic pe an și 50% nivel de congestionare.

Pe locul 1 este Istanbul, Turcia, pe locul 2, Bogota, Columbia și pe locul 3 Mumbai, India.

Turcia, Istanbul
Ore anuale pierdute: 142 | Nivel de congestie: 62%.

Istanbul este cel mai populat oraș din Turcia și din Europa, deși, din punct de vedere tehnic, orașul se află atât în Europa, cât și în Asia, de-a lungul Strâmtorii Bosfor. Începând cu anul 2021, are un nivel de congestie de 62%, ceea ce îl face cel mai congestionat oraș din lume. Aceasta reprezintă o creștere de 11% față de 2020 și înseamnă că, în medie, călătoriile cu mașina vor dura cu 62% mai mult. Acest lucru a dus, de asemenea, la pierderea a aproximativ 142 de ore petrecute în ambuteiajele din trafic – echivalentul a aproape 6 zile întregi.

Columbia, Bogota
Ore pierdute anual: 126 | Nivel de congestie: 55%.

O altă capitală, de data aceasta este Bogota, unul dintre cele mai mari orașe din lume și situat aproape exact în centrul Columbiei. Nivelul de congestie în 2021 pentru Bogota a fost de 55%, ceea ce pare ridicat, însă este o creștere de doar 2% față de anul precedent. Cu toate acestea, Bogota a pierdut totuși 126 de ore în decursul anului din cauza blocajelor în trafic, ceea ce face ca o călătorie cu mașina în oraș să pară puțin mai puțin atrăgătoare.

India, Mumbai
Ore pierdute anual: 121 | Nivel de congestie: 53%.

Mumbai este capitala statului indian Maharashtra și este al optulea cel mai populat oraș din lume, cu aproximativ 20 de milioane de locuitori. Orașul găzduiește, de asemenea, trei situri din patrimoniul mondial UNESCO, ceea ce denotă bogatul patrimoniu cultural al orașului. Deși orașul are o rată de congestie a traficului de 53%, care este aceeași ca în 2020, cel puțin nu există o creștere a acestei statistici. În plus, aceasta a scăzut cu 12% față de rata din 2019, marcând o schimbare pozitivă în ceea ce privește traficul și, potențial, emisiile din oraș.

scroll to top