Închide

Doi pământeni din trei au cont pe rețelele de socializare, adică un total de peste 5 miliarde de utilizatori

Avatar
google photos

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Numărul de utilizatori activi ai reţelelor de socializare a depăşit pragul de cinci miliarde în 2023, reprezentând 62,3% din populaţia lumii, potrivit unui raport anual realizat pe baza unor estimări ale companiei Kepios, specializată în studiul utilizării mijloacelor digitale, anunță agenția France-Presse, citată de News.ro.

Numărul de utilizatori a crescut cu 5,6% într-un an, în timp ce populaţia lumii a crescut cu 0,9%, potrivit raportului, publicat de agenţia We are social şi compania Meltwater, pe baza estimărilor realizate de Kepios.

Spre comparaţie, 5,35 miliarde de persoane au o conexiune la internet, ceea ce înseamnă că aproape 95% din cei conectați la internet și-au făcut și cont pe rețelele de socializare.

Reţeaua socială lider în materie de audienţă, Facebook (grupul Meta), care marchează duminică 20 de ani de la înfiinţare, are un total de 2,19 miliarde de utilizatori. Ea devansează Instagram (1,65 miliarde), care este urmată îndeaproape de TikTok (1,56 miliarde).

Cu toate acestea, raportul recunoaşte un anumit grad de inexactitate, în special din cauza conturilor automate şi a persoanelor înregistrate sub identităţi diferite.

Dovadă a curiozităţii generate de inteligenţa artificială, cea mai consultată pagină Wikipedia în 2023, toate limbile la un loc, este cea a ChatGPT, cel mai cunoscut software de inteligenţă artificială generativă dezvoltat de compania OpenAI.

We are social este o agenţie internaţională cu 1.100 de angajaţi în 19 birouri din întreaga lume. Înfiinţată la Oslo, Norvegia, în 2001, Meltwater are 50 de birouri pe şase continente. Sediul său central se află în San Francisco, California.

scroll to top