Închide

Două legături aeriene Iași-Germania, anulate după doar o lună, din cauza lipsei de clienți

Avatar
eurowings, a320, airbus

Fotografie de tpicture pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania aeriană Eurowings, divizia low-cost a grupului german Lufthansa, va înceta să mai opereze pe aeroportul din Iaşi începând din 10 iunie, la numai o lună şi jumătate de la introducerea primelor sale zboruri către Düsseldorf şi Sttutgart, a anunțat directorul aeroportului ieșean, Romeo Vatră, citat de News.ro.

Pe site-ul companiei aeriene Eurowings, se mai vând bilete doar pentru zborurile programate până pe 10 iunie.

Directorul Aeroportului Iaşi Romeo Vatră a precizat duminică pe pagina sa de Facebook că retragerea Eurowings de la Iaşi s-ar datora gradului de încărcare redus pe cele două rute.

”Decizia de a deschide şi închide zboruri aparţine companiei aeriene, în funcţie de planurile de dezvoltare operaţională şi de rentabilitatea rutelor. Eurowings nu va mai efectua zboruri din Iaşi spre Stuttgart şi Düsseldorf din cauza cererii foarte reduse pe aceste rute. Nu ascund faptul că suntem dezamăgiţi de decizie, dar înţelegem raţiunea ei pur economică”, a explicar directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Potrivit acestuia, din septembrie, alte două companii au anunţat deschiderea de noi curse pe aeroportul Iaşi, respectiv Animawings către Bucureşti cu nouă zboruri pe săptămână şi Fly Lili către Munchen, patru zboruri pe săptămână.

scroll to top