Închide

Duelul Drulă-Bode a ajuns la faza “liniuțe cu BMW-uri”. De la prietenul președintelui!

Avatar
Bmw Politie

Foto: playtech.ro

Timp de citire: 2 minute

Cătălin Drulă, președintele USR, lansează critici dure la adresa conducerii MAI în cazul controversatei licitații prin care Poliția Română a achiziționat sute de autoturisme BMW de la prietenul președintelui Klaus Iohannis. Iar Lucian Bode, PNL, reacționează. Ca-ntr-un duel auto cu liniuțe, cei doi se acuză reciproc și lansează apelative celuilalt de “terminat” sau “neterminat”.

De teama descoperirii unor nereguli, MAI nu a cerut fondurile UE cuvenite pentru achiziția de BMW-uri pentru poliție de la firma fondată de Michael Schmidt:

”Un terminat politic, Lucian Bode, confirmă ceea ce am spus ieri: s-a ocupat de cumpărat BMW-uri, nu de achiziționarea testerelor de droguri. Proiectul cu finanțare europeană avea ca obiectiv scăderea numărului de persoane decedate în accidente de circulație. Una dintre măsuri fiind creșterea numărului constatărilor privind consumul de către conducătorii auto a substanțelor psihoactive prin achiziționarea de sisteme de detectare. Bode a cumpărat doar BMW-urile, nu l-a interesat restul. Ba mai mult, ca să nu aibă de-a face cu Comisia Europeană (și eventual cu Parchetul European) a renunțat să mai ceară banii europeni pe BMW-uri”,

a scris Drulă pe Facebook.

De teama unei posibile anchete a Parchetului European, MAI va trebui să plătească din bugetul de stat 49 de milioane de lei pentru cele 300 de BMW-uri:

”Așa că au rămas să fie plătiți din bugetul de stat 49 de milioane de lei pentru cele 300 de BMW-uri, în loc să fie plătiți din fonduri europene nerambursabile. Nici el, nici Predoiu nu au cerut rambursarea banilor de frica consecințelor. Repet: nici Cătălin Predoiu nu a cerut banii europeni! Acel Predoiu care se plânge că Poliția e subfinanțată. Păi cum să nu fie subfinanțată dacă aruncă 50 de milioane de lei pe geam și câte și mai câte alte combinații și aranjamente! Asta în timp ce vor să crească taxele, dar aruncă bani europeni pe apa Sâmbetei. Îi cer premierului Ciolacu să intervină, nu poate continua să tacă în fața dezastrului de la MAI!”,

a mai declarat Drulă, citat de B1 TV.

Secretarul general al PNL, fostul ministru de Interne Lucian Bode a răspuns, marţi, acuzaţiilor aduse de liderul USR Cătălin Drulă, care afimase că instituţia nu a achiziţionat aparate de testare pentru substanţe psihoactive, prin ”proiectul cu finanţare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri”.

Bode afirmă că este vorba de două proiecte şi în unul dintre ele, achiziţionarea a 44 de drug-teste se întâmplă acum, fiind în procedură, iar Ministerul Afacerilor Interne are procedură de achiziţie pentru alte 200 de drug-teste, respectiv 800 de etilometre.

scroll to top