Închide

Eurostat vine și cu o veste bună pentru România. Cum au mers construcțiile în decembrie?

Avatar
construction, worker, safety

Fotografie de bridgesward pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Lucrările de construcţii au scăzut cu 3,9% în zona euro şi cu 1,8% în Uniunea Europeană, în decembrie, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre UE care au raportat creşteri, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Creșterea nu este una semnificativă însă, precum la vecinii noștri maghiari, unde apropierea campaniei electorale a turat motoarele economiei.

Cele mai importante majorări anuale ale lucrărilor de construcţii în decembrie s-au înregistrat în Ungaria (29%) şi Italia (19,3%), însă creşteri au raportat şi Suedia (9,6%), Cehia (8,1%), Belgia (7,9%), Finlanda (7,1%), Portugalia (3,6%), Ţările de Jos (2,9%) şi România (1,5%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Germania (minus 13,6%), Slovenia (minus 6,4%) şi Austria (minus 4,3%).

Pe ansamblul anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 5,2% în zona euro şi cu 4,8% în Uniunea Europeană, comparativ cu 2020.


Sursa foto: Eurostat

Comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au înregistrat în decembrie o scădere de 4% în zona euro şi de 3,1% în Uniunea Europeană, după ce în noiembrie s-a înregistrat un declin de 0,2% în zona euro şi o creştere de 0,1% în UE.

Potrivit Eurostat, în România lucrările de construcţii au înregistrat un recul de 0,2% în decembrie, după o creştere de 9,4% luna precedentă.

Cele mai semnificative creşteri lunare în decembrie au fost în Ungaria (7,2%), Suedia (4,6%) şi Belgia (3,2%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 8,1%), Germania (minus 7,3%) şi Franţa (minus 7%).

scroll to top