Închide

F1 | Marele Premiu al Chinei nu va avea loc anul viitor. Ce cursă îi va lua locul în calendar?

Avatar
charles, leclerc, scuderia

Fotografie de randomwinner pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Formula 1 a confirmat că Marele Premiu al Chinei nu va avea loc anul viitor din cauza restricțiilor COVID-19, dar analizează opțiuni pentru o cursă de înlocuire, potrivit motorsport.com.

Formula 1 nu a mai concurat în China din 2019 din cauza restricțiilor de călătorie impuse de această națiune, care continuă să urmărească o politică “zero-COVID”, care a provocat recent proteste în mai multe orașe mari.

Marele Premiu al Chinei a fost listat în calendarul 2023 pentru 16 aprilie, dar a fost întotdeauna condiționat de relaxarea restricțiilor la timp pentru ca F1 să intre în țară și să desfășoare cursa fără probleme.

Într-o declarație emisă vineri, F1 a anunțat că Marele Premiu al Chinei nu va avea loc anul viitor, dar a confirmat că evaluează alte opțiuni ca rundă de înlocuire.

“Formula 1 poate confirma, în urma dialogului cu promotorul și cu autoritățile relevante, că Marele Premiu al Chinei din 2023 nu va avea loc din cauza dificultăților continue prezentate de situația COVID-19”, se arată în comunicat. “Formula 1 evaluează opțiuni alternative pentru a înlocui acest slot în calendarul din 2023 și va oferi o actualizare în acest sens în timp util”.

Anularea cursei din China lasă un decalaj de patru săptămâni în calendar între Marele Premiu al Australiei, pe 2 aprilie, și Marele Premiu al Azerbaidjanului, pe 30 aprilie.

F1 a sperat să devanseze Azerbaidjanul pentru a reduce acest decalaj, numai că oficialii de la Baku au insistat să păstreze data convenită în calendar în timpul discuțiilor cu șeful F1, Stefano Domenicali.

Acum, F1 este în căutarea altor curse care ar putea intra în calendar ca înlocuitor al Chinei, ceea ce ar menține programul la maximum 24 de evenimente anul viitor.

O opțiune ar putea fi o revenire la Portimao, care a găzduit Marele Premiu al Portugaliei ca o cursă de rezervă în 2020 și 2021, când pandemia COVID-19 a forțat anulări pe scară largă în calendar.

Dar nicio decizie fermă nu a fost luată încă și nu este anticipată pentru cel puțin câteva săptămâni, o serie de alte circuite fiind, de asemenea, interesate să preia acest loc.

Deși este probabil ca o cursă europeană să preia acest slot, o provocare cu care se confruntă F1 este organizarea transportului de marfă între cursele volante din Australia și Azerbaidjan, precum și diferitele costuri implicate.

scroll to top