Închide

F1 | WhatsApp devine sponsor ar echipei Mercedes. Toto Wolff: “Aduce echipa mai aproape”

Avatar
lewis, hamilton, mercedes

Fotografie de randomwinner pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

WhatsApp a ales echipa de Formula 1 Mercedes pentru prima sa sponsorizare în domeniul sportului, un acord multianual care le va oferi celor care urmăresc echipa de opt ori campioană mondială conținut exclusiv al echipei și actualizări din timpul cursei prin intermediul serviciului de mesagerie privată deținut de Meta, potrivit AP News.

Acordul anunțat vineri este primul de acest fel pentru WhatsApp, care conectează peste două miliarde de persoane la nivel global și este foarte utilizat în afara Statelor Unite. În timp ce americanii tind să folosească iMessage prin intermediul telefoanelor lor Apple, WhatsApp este utilizat mai peste tot în restul lumii și devenise principalul instrument de comunicare pentru echipa Mercedes.

Directorul echipei, Toto Wolff, a declarat pentru The Associated Press că nu este neobișnuit să primească mesaje în grupurile de discuții WhatsApp de la membrii consiliului de administrație al Mercedes care pun la îndoială strategia în timpul curselor.

“Încerc să întorc telefonul cu susul în jos pentru a nu-i vedea pe membrii consiliului de administrație trimițându-mi mesaje: “La ce naiba se gândește departamentul de strategie?””, a declarat Wolff pentru AP. “Este destul de amuzant. Uneori”.

Parteneriatul va evidenția noua funcție de transmisie WhatsApp Channels, pe care Mercedes a început să o folosească în septembrie. Echipa a adunat 656.000 de urmăritori înainte de Marele Premiu de sâmbătă seară din Las Vegas.

“Am fost uimiți de modul în care echipa Mercedes se bazează pe WhatsApp pentru a menține organizația în funcțiune”, a declarat Will Cathcart, șeful WhatsApp. “Sunt mândru că vom lucra împreună pentru a dezvălui modul în care WhatsApp aduce echipa lor împreună și fanii mai aproape de acțiune.”

Funcția de difuzare permite celor de la Mercedes să împărtășească experiențe și informații din spatele scenei, actualizări din timpul cursei și conținut care îi pune în evidență pe piloții Lewis Hamilton și George Russell și care nu poate fi găsit în altă parte.

Canalul de difuzare permite reacții la postări, dar nu există comentarii, ceea ce face ca feed-ul să fie lipsit de toxicitate sau de discuții aleatorii.

Facebook a cumpărat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari în 2014 și a devenit o proprietate integrală pentru Meta, care include Facebook și Instagram printre celelalte aplicații ale sale. Este serviciul cu cea mai rapidă creștere al Meta în segmentul demografic 18-35 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt Vispi Bhopti.

“Studiile noastre interne ne spun că observăm cea mai rapidă creștere în Statele Unite în rândul tinerilor, în special în orașe precum Miami, New York, Los Angeles și Seattle”, a declarat Bhopti pentru AP.

WhatsApp permite atât conținutul de lungă durată, cât și conținutul de tip “bite size”, o zonă de povestiri pe care a explorat-o deja cu un film despre starul NBA Giannis Antetokounmpo și un altul cu echipa națională de fotbal feminin de tineret din Afganistan.

Pentru Mercedes, Wolff consideră că WhatsApp este de neprețuit.

El a spus că poate trece o zi întreagă fără să vorbească cu un singur membru al echipei, deoarece poate comunica cu întreaga companie prin intermediul canalelor WhatsApp. Este, de asemenea, principala sa linie de comunicare cu doi dintre copiii săi, care sunt studenți la University of Southern California.

Wolff a declarat pentru AP că întreaga organizație Mercedes se bazează pe WhatsApp pentru coordonare, colaborare, comunicare în timpul curselor și este o cale de comunicare pentru suportul organizațional pe tot parcursul sezonului de 24 de curse.

“Aduce echipa mai aproape. De asemenea, ajută la accelerarea vitezei de comunicare și de luare a deciziilor în întreaga organizație”, a declarat Wolff. “Sportul nostru se bazează în totalitate pe date și primesc capturi de ecran în timp real despre ce se întâmplă în mașină, temperaturi sau depășiri de limite. Acest lucru este literalmente mult mai mare, mai rapid și mai eficient decât e-mailul sau orice alt serviciu de mesagerie.”

scroll to top