Foame de bani la Twitter: Bifa aurie, destinată companiilor, ar putea să coste 1.000 de dolari

,
Autor:    -  
chase, money, businessman
Fotografie de mohamed_hassan pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Rețeaua de socializare Twitter ar urma să perceapă companiilor și mărcilor care vor dori să beneficieze de verificarea contului și de ”bifa aurie” (”gold verification badge”) o sumă de 1000 de dolari pe lună, la care s-ar putea adăuga încă 50 de dolari lunar pentru fiecare cont afiliat, potrivit unor mesaje interne intrate în posesia publicației The Information.

Structura de prețuri, care, conform mesajelor citate, este în curs de finalizare și încă s-ar mai putea modifica, ar adăuga un alt capitol la odiseea ”bifei albastre” a celor de la Twitter, care a îndepărtat agențiile de publicitate tot mai mult de rețeaua de socializare cumpărată toamna trecută de Elon Musk.

Informația prezentată pare să confirme anunțul făcut tocmai pe Twitter de consultantul în rețelele de socializare Matt Navarra, care pare să reproducă un e-mail între managerul de produs al Twitter, Evan Jones, și o companie nenominalizată, scrie și The Verge.

”În calitate de abonat cu acces anticipat, veți primi o bifă aurie pentru compania Dvs. și bife de afiliați pentru asociații companiei. Dacă doriți să vă abonați, opțiunea «Verified for Organizations» costă 1.000 dolari pe lună și 50 dolari pe lună sumă suplimentară pentru conturi afiliate, cu o lună gratuită pentru acestea”, potrivit textului e-mail-ului prezentat de Matt Navarra.

Twitter a lansat bifele de aur încă înaintea programului său de ”verificare pentru organizații” (numit anterior ”Blue for Business”), care permite companiilor să ”fie verificate și să aibă o poziție distinctă pe Twitter”.

De asemenea, programul permite companiilor să adauge alte bife, care ilustrează versiuni în miniatură ale fotografiilor lor de profil pe Twitter în conturile care aparțin angajaților, directorilor și oricui altcineva este asociat cu brandul respectiv.

Oficial, Twitter nu a dezvăluit încă nicio informație privitoare la prețul viitoarelor abonamente pentru companii, dar a început să ofere acces anticipat la program, luna trecută.

Compania nu a răspuns solicitării celor de la The Verge de a comenta pe marginea acestui subiect, întrucât compania nu mai are o echipă de comunicare, după ce departamentul a fost desființat la inițiativa lui Elon Musk, iar angajații săi au fost dați afară.

Viitoarea ”bifă aurie” este doar una dintre numeroasele schimbări pe care Musk le-a implementat și încearcă să le mai implementeze, în încercarea de a crește veniturile companiei și de a scăpa de o datorie de 12,5 miliarde de dolari a Twitter.

Pe lângă disponibilizările în masă, Musk a început să ceară utilizatorilor 8 dolari pe lună pentru ”bifa albastră” și în curând va începe să îi oblige pe dezvoltatori să plătească pentru accesul la API-ul Twitter.

Mai mult, compania a ajuns chiar să scoată la licitație mobilier de birou și alte active, după ce, potrivit informațiilor publicate de presa internațională, nu a plătit chiria în mai multe locații, inclusiv la sediul Twitter din San Francisco.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!