Închide

Germania se împrumută la cele mai mari dobânzi de după 2011. Urmează o perioadă lungă de politică monetară strictă

Avatar
money, euro, cash

Fotografie de byrev pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Randamentele pentru obligaţiunile de referinţă emise de statul german au trecut miercuri pragul de 3%, pentru prima dată în mai mult de un deceniu, pe măsură ce investitorii cer dobânzi din ce în ce mai mari pentru a achiziţiona obligaţiuni cu maturităţi lungi, transmite Bloomberg.

Randamentele pentru obligaţiunile germane pe zece ani, cunoscute general sub numele Bund, au crescut miercuri cu patru puncte de bază, până la 3,01%. Pe parcursul lunii septembrie, randamentele pentru acest tip de obligaţiuni au crescut cu aproape 40 de puncte de bază, cel mai mare salt lunar din acest an.

Creşterea costurilor cu împrumuturile pentru Germania vine pe fondul unor modificări de amploare pe pieţele mondiale de obligaţiuni, potrivit AGERPRES. După ce s-au îndreptat spre obligaţiunile cu maturităţi lungi pentru a se proteja de o posibilă încetinire a economiei, traderii se pregătesc acum de o perioadă prelungită de politică monetară strictă precum şi de alte obstacole potenţiale care vor creşte oferta de obligaţiuni.

În paralel, Banca Centrală Europeană ar putea accelera ritmul cu care elimină obligaţiuni din bilanţul său contabil, în timp ce emisiunile de obligaţiuni guvernamentale sunt aşteptate să rămână la un nivel ridicat pentru ca guvernele să poată să îşi finanţeze cheltuieile, pe măsură ce economia începe să încetinească.

scroll to top