Închide

Getir aproape de o nouă achiziție pe piața germană

Avatar

Fotografie de Metin Ozer pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Compania turcă de livrare rapidă Getir este aproape de preluarea rivalului său german Flink, lider de piață în Germania, potrivit RetailDetail.eu.

A doua încercare

Getir și-a cumpărat deja un alt rival german, Gorilla, și acum vrea să-l scoată și pe Flink din ecuație. Negocierile avansează și se zvonește că CEO-ul Flink, Oliver Merkel, va deveni șeful european al Getir. Flink confirmă că există mai multe propuneri de preluare, dar nu menționează în mod explicit Getir.

Primele zvonuri despre o preluare au apărut în mai 2023, dar în cele din urmă nu s-au materializat. Getir a ales apoi să se restructureze și s-a retras din toate celelalte țări pentru a se concentra pe piețele americane, britanice, olandeze, germane și turce.

Întrucât Flink are nevoie de noi fonduri, dar acționarul Rewe (cunoscut pentru supermarketurile sale germane) nu dorește să le ofere, Getir poate avea mai mult noroc de data aceasta. La fel ca și alte companii de livrare de alimente, Flink se luptă cu creșterea costurilor în fața cererii în scădere, deoarece consumatorii au mai puține alimente livrate după boom-ul din timpul pandemiei. Flink a tăiat deja 8.000 de locuri de muncă în 2022 și 2023.

scroll to top