Închide

Giganți ai industriei de beauty formează o alianță pentru accelerarea transformării durabile a sectorului cosmeticelor

Avatar
chanel, shop, new york

Fotografie de ErikaB pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Giganții din domeniul frumuseții, printre care Chanel, L’Oréal, Estée Lauder și Groupe Clarins, au format un nou consorțiu pentru a îmbunătăți trasabilitatea în lanțurile de aprovizionare cu ingrediente cheie și ambalaje în întreaga industrie cosmetică.

Alianța de trasabilitate pentru produse cosmetice durabile (TRASCE) este formată din 15 membri fondatori: Albéa, Chanel, Clarins, Cosfibel group powered by GPA, Dior, The Estée Lauder Companies, Groupe Pochet, L’Occitane en Provence, L’Oréal, Merck, Neyret, Nuxe, Sensient, Shiseido și Sisley.

Potrivit Fashion United, consorțiul, inițiat de Chanel și sprijinit de FEBEA, federația franceză a companiilor din domeniul frumuseții, dorește să contribuie la accelerarea transformării durabile a sectorului cosmeticelor prin inițierea și încurajarea unor abordări comune pentru a progresa în domeniul trasabilității.

TRASCE a precizat că membrii fondatori s-au angajat să lucreze împreună pentru a “cartografia lanțurile lor de aprovizionare de-a lungul întregului lanț valoric”. Acest lucru se va face prin intermediul unei platforme digitale comune Transparency-One, care va garanta fiecărui furnizor proprietatea, securitatea și confidențialitatea datelor pe care le împărtășesc, cum ar fi ingredientele sau componentele utilizate, originile, numele și activitățile furnizorilor și ale locurilor de prelucrare.

Chanel formează un consorțiu pentru a îmbunătăți trasabilitatea

Julien Garry, director internațional de achiziții și dezvoltare a inovațiilor în domeniul ambalajelor la Chanel Parfums Beauté, a declarat într-un comunicat:

“Munca esențială și solicitantă de cartografiere a lanțurilor noastre de aprovizionare desfășurată în ultimii ani ne-a permis să înțelegem principalele limite ale exercițiului.

“Este uneori destul de dificil pentru un singur client să convingă furnizorii de nivel îndepărtat să se angajeze în acest proces, atunci când nu facem schimburi directe cu aceștia sau când nu îndeplinesc aceleași cerințe de reglementare. Pornind de la această observație, am propus ca actorii din sector să își unească forțele pentru a ne urmări lanțurile de aprovizionare cât mai departe și cât mai rapid posibil.”

Guillaume Lascourrèges, director de dezvoltare responsabilă pentru Grupul Clarins, a adăugat:

“Grupul Clarins lucrează de mulți ani pentru a-și cunoaște mai bine partenerii și pentru a-și controla mai bine ecosistemul. Angajamentul nostru față de proiectul TRASCE, alături de alți actori din industria cosmetică, este acela de a pune în comun cerințele noastre pentru a consolida datoria de vigilență pe întreg lanțul valoric.”

scroll to top